Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pagi di melaka


Jom pi sarap!

Pepagi ni nak pi sarap dengan atuk. A'isyah ni kalau berjalan memang seronok, Tak tido ngan babat pun takpe. Janji pusing2. Maybe die enjoy tengok new environment.

Suke plak wa tengok muka a'isyah yag cam kompius, apa la mama nganga die ni tgh buat. Cam blur gitu je kan.

Ade macam muka tak mandi tak kami sefamily?

1 buah fikiran!!!:

Melangkah ke arah menjadi penipu?!


Tadi wa dengar kat surau, Ustaz Azam cakap ,ada satu hadith rasulullah s.a.w tu, permulaan menipu adalah bila kita dengar dari sesuatu sumber, kita terus sebarkan.

Pergh! lagi best example yang Ust Azam bagi adalah facebook. Mau tidaknya, kan ke banyak kite dok tekan button share kat facebook. Baca story pasal ni, kita tekan share or like. Kalau le artikel kite baca tu memang artikel tipu, bayangkan yang kita share tadi tu telah di baca oleh semua friend kite dalam facebook.

Lebih malang lagi kalau kita berprofile femes ada sejuta fan. Mampuih wei, nak tanggung pungutan hasil tipuan kita.

My habibi Muhammad s.a.w was see it from 1400 before..Allahummasallialamuhammad....

0 buah fikiran!!!:

so long

Beb, lame gile wa tak update blog, seyes. Bizi, ah..tu alasan orang dewasa yang hipokrit. Kalau nak , boleh carikan masa tu .

Hari ni wa baca balik post wa yang lame2. Penuh khusyuk beb. Wa seakan tak percaya yang wa sebelum ni  lebih hebat dari william shakespear yang power dalam karya sasteranya. Seyes beb, wa sampai sekarang dok belek2 balik posting lame.

Camne wa boleh jadi camtu ek. Gaya bahasa yang penuh meruntunkan jiwa. Tapi sekang, pe citer ?

Mana pergi gaya penulisan gua yang kreatif tu?

Mana pegi gaya penulisan wa yang pernah buat ribuan peminat wa cair dan melekat?

Mana wa yang dulu?

Gua rasa wa punya otak dah beku la. Yes wa dah tak macam dulu. The was changed. Sibuk bizi, tak ada masa, wa perlu akui yang wa dah jadi orang dewasa yang sungguh hipokrit .

Orang hipokrit ni tak romantik. I hope my brain can be like before...

2012 akan belah dalam masa 2 hari lagi. setiap 365 hari kita lalui, sebenarnya ada tersimpan a lot of historic memory.

May be now i have to start think where am i now, and where am i after 10 years soon?

opps..lupe nak bagi tau..family dah hampir 5 bulan tambah ahli baru. taraaaaaa perkenalkan my latest sweetheart!


Hi , my name Nurul A'isyah Laila binti Mohd Zulfikri..Nice to meet you ouls!

0 buah fikiran!!!: