Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

A days with our manual book!

Seminar sehari bersama Quran!

Sangat menarik. Antara yang menarik pada gua, 1st sebab dapat jumpa tokoh ulama' Malaysia. 2nd , wa rasa makin bersemangat nak selalu khatam quran.

Main point yang di bincangkan adalah, quran antara zikir dan fikir. Tadabbur. Ape tadabbur tu. Maknanya baca, faham, fikir dan ikut serta amalkan. Itu lah yang kena buat. Setiap benda ada manual book. Contoh mudah Computer. Creator PC akan buat PC bersertakan manual book PC untuk panduan buat pengguna PC.

Kita, Allah cipta kita dan beri kita Al-quran untuk pandu life kite. Jom semarakkan diri kita dengan Tadabbur quran.

Antara program best semalam adalah:


Ayat Al-Quran : “Zikir & Fikir” Moderator : Ustaz Syed Mohd Faris bin Syed Roslan Al-Hafiz Imam Muda 3 Panel 1 : YBhg. Dato’ Hassan Mahmud Al-Hafiz Mudir Imam Muda Panel 2 : Us. Ashri bin Lateh Pengetua MaahadTahfiz Az-Zahrah

A'isyah dah 6 bulan!

Ya Allah..alhamdulillah...A'isyah dah 6 bulan. rase kejap sangat. Dalam kepala wa rase cam semalam je wa azan kat telinga A'syah.

Semalam wa balik dari tganu. A'isyah hepy je. seolah-olah die tahu yang die dah berusia 6 bulan. Asyik main-main, pastu cam asyik nak cakap je dengan orang sekliling. Seronok tengok A'isyah gelak, pastu dengan gelagatnya yang comel.

Bila wa renung mata A'isyah dalam kegirangan wa rase semacam. Ya Allah, apa la yang gua dah buat sampai Allah beri gua bayi yang seindah A'isyah ni. Rase macam tak layak sangat gua jadi bapa bayi sedang tersenyum manja ni.

Serius wa cakap. wa tak tau nak didik die jadi aset islam yang terbaik. Memang gua harap sangat bayi ini bakal menggoncangkan dunia dengan quran, tapi wa tak tau nak bimbing die macam mana. Dalam hati wa sentiasa berdebar-debar, semoga Allah dengarlah doa gua untuk jadikan bayi ini sehebat Saidatina Aishah.

Nurul A'isyah Laila, jom tadah tangan , cakap kat Allah, syukur pada-Mu ker…