Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Hujung minggu kami

Wife gua suke hujung bw anak p masjid. Seronok wa tgk ana wa main basikal,  belari , pastu main playground kat sane. Time solat wa jg anak2 . Saje nk bg wife gua solat jemaah. Wa selalu dah. Die time2 cenggi ni baru dpt jemaah di masjid.Mase wa solat, wa perasan aisya pun buat pergerakan solat. Terharu gua tgk. Benarlah hadith yg manusia itu lahir fitrahnya islam. Ibu dan ayah la yang warnakannya.Wa terfikir. Diri selalu buat dosa, tapi allah x pernah berhenti atau tangguh nikmatnya pada gua.Allahurabbi..

Di hening malam

Last night...malam tadi.

Geng Ag ke parlimen untuk kerja-kerja akhir bajet Negara. Kire-kire dah tiap-tiap tahun pergi. Best memang best. Walaupun setiap tahun pergi sana dan buat benda yang sama. Pada gua tu dah macam perayaan dah.

Ye la , setahun buat kerja dan hasilnya untuk dipersembahkan kepada wakil-wakil rakyat.

Lame juga gua tak tengok pemandangan KL di larut malam sejak kawen ni. KL macam biasa, tak banyak berubah. Yang berubah cuma manusia. Manusia je yang sentiasa berubah. Setiap kali ada azam dan perancangan mereka pasti berubah.

Same la gua yang menulis ni.

Snap sikit gambar kat meja ahli parlimen.



Tak pernah bercita-cita jadi wakil rakyat. Saja je nak rase semangat mereka-mereka ni. Setiap nama yang tertera ini ada cite-cite dan impian orang yang mereka wakili tu.

Eh gua ambil gambar kat pembangkang je ek, Nampak sangat gua sokong dorang. Interested je dengan style perjuangan depa ni. Ada satu antara yang gua sokong. Tok guru tu la. Sebab tu gua jadikan die idola. Xna…

Eidil Adha @ Putrajaya

Beraya di putrajaya..

Ikut plan nak beraye di melaka. X jadi sebab, banyak sebabnya. Kat sini gua dan zaujah solat di masjid bosi. Tempat fevret kami. Meriah rupanya  kat sini.

Pak arab penuh. Dah macam masjid nabawi pulak, kata zaujah gua. Anak-anak gua sangat selesa kat sini, lebih-lebih lagi aisyah anak gurl gua yang sorang ni.

Hopefully petang ni dapat jumpa abah. Abah..lot of story...not diz time..

Kadang-kadang jauh di sudut hati aku mengeluh dengan nasib family dairi mana aku datang..but Allah have his plan..which is , it is the greatest plan for me..

Salam Eiduladha 1435/2014