Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

a walk to remember

Aku tak tahu kenapa...sejak balik melaka hari tu..aku asyik terkenang kenangan kenangan aku di melaka dulu. Bile teringat ...hati rase sayu. Pastu kengkadang rase nak menitis air mate pun ade.Teringat ibu kot. Banyak sangat kenangan dengan die. Memang la. Ibu kan...Balik melaka kalautak tidor rumah ibu ..bagi aku tak lengkap. Macam tak balik melaka rasanya. Tapi nak buat macamana..rumah ibu dah banyak anai2. Tak selesa untuk tidur.Rindu lah kat ibu..

Wall Climbing

Dulu mase kecik...x dapat pun main panjat dinding . Budak-budak sekarang...untung. Macam-macam ada.

Let Start running

Lepas makna run ahad lepas...langsung tak jog lagi. Kat gym ade la workout sikit. Orang kata latihan bebanan. So diz pagi..aku start jog. Saje tukar track. Nak bagi semangat baru . Kali aku lari ikut tepi tasik putrajaya...dari masjid putra..trus smpi ke anjung floria..terus lagi sampai jambatan dataran gemilang..pastu ke picc..patah balik sampai ke masjid putra. Rasenye lebih dari 10km.Ok la lebih kurang 1jam 15 minit. Slow jog je. Nak cari angin balik.Bulan 2 ni join event larian lagi. Kene prepare awal ni.

1st running 4 2016

Ahad lepas...1st event running untuk tahun 2016. Makna run 2016 name event tu. Kalau komen pasal event...yang best track die ok..ade bukit ade jalan panjang. Baju best. X best ? Em...start lambat...goodies mineral water je..water station pun mineral je...medal cam biase je..mungkin pasal event ni lebih untuk donate fund untuk makna..tu yang banyak cut cost kot. Xpela..yg penting lari ade medal n bju. Boleh buat kenang kenangan. Dan last x best...aku x fit. rasenyr 1h 36minutes kot time aku mase tu.Its okey....good start for diz year..tahun ni aku target nk 12 medal dan event tu mesti 10km ke atas. Hopefully ok laAyuh terus berlari..!

Clasiccal

Dulu, minat benar dengan eric cantona. Zaman kecik-kecik dulu, idola bola mesti eric cantona. Disebabkan aku terkenang dengan zaman tu, tertarik pula nak cari jersey tahun man utd 1992. Zaman aku baru darjah satu tu.

Akhirnya..

menangis pula

Hari ni hari ke 5. Start rabu lepas aisyah asyik menangis je pergi sekolah. Selalu cakap tak nak pergi sekolah. Hu...merunsingkan betul.Kenape ek...camne nak bagi dia seronok pergi sekolah. Rase benda punca dari masa dia kencing dalam seluar hari tu. Kena provoke dengan kawan. Then maybe fobia dengan kawan-kawan yang provok dia. Sebelum kes kencing tu..aisyah seronok nak pergi sekolah. Perkara ni memang remeh pada yang tak pernah hadapi. Sebelum ni aku pun selalu parents datang adukan hal ni..minta didoakan anaknya...sekarang ni aku pula hadapi. Kena praktik apa yang aku advice kat orang ...pada diri sendiri. Semoga Allah bantu aku dalam hal ni.

Penuh semangat

Bangun pagi je terus ingat nak pergi sekolah. Semangat betul. Seronok aisyah dapat sekolah. Alhamdulillah. Aku dengan nono pula yang terlebih heppy.

Now i'm starting search for aisyah's skool lepas umur 6 tahun nanti. Sekarang masih mencari. Ada yang suggest sekolah rendah islam intergrasi. Takpa..aku akan reseach lagi. Biar 3 tahun ni aisyah heppy kat pasti dulu.

Dah kene serius merancang pendidikan anak...fuh...mencabar..



1st day aisyah ke PASTI

Excited sungguh nak hantar aisyah pagi tadi. Risau juga takut dia meragam taknak pi. Bangun pagi ok je mandi. Nampak juga muka cuak and ngantuk kat aisyah tadi.

Sampai sekolah ..elok je dia salam aku dan ikut cikgunya masuk kelas..ai..senang je?
Very independent.

Anak orang lain aku tengok ada juga yang menangis taknak masuk. Siap bergelut dengah ayahnya. Kelakar juga tengok.

Seronok tengok aisyah dah sekolah. Insyaallah semua ok. Papa percaya anak papa hebat!


Pasti Anak Soleh

Semalam ambil baju PASTI aisyah..wa..rasa dah besar anak aku ni. Macam masuk sekolah. Tahun ni 4 tahun umur aisyah. Aku dan nono sepakat nak hantar aisyah kat PASTI ANAK SOLEH PUTRAJAYA.Why? Ofcoz la sebab silibus pembelajarannya. Tema mereka adalah melahirkan generasi quran. Aku sangat truja  bila diterangkan sistem pebelajaran dorang..ada hafazan quran dan hadis...belajar membaca rumi dan jawi..mengira..ok..puas hati. Esok kelas aisyah start. Ini kali pertama dalam hidup die meneroka alam pembelajaran. Camne la gayenye. Insyaallah...aisyah ok..aku yakin dengan dia.! Good luck anak papa!

1st dey 2016

Today...nono's besday. Itu la yang pasti untuk setiap 1st day januari. Semoga allah beri rahmat dan barakah pada istriku tercinta ni.Azam? Banngun...jangan leka lagi..umur dah meningkat...amal xde yang bole dibangga pada Allah..Diz year..wajib 1 Day 1 juz For Quran...thats my Azam.!Insyaallah