Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2017

Protection for them

Sesetengah ibu ayah, mereka menghadapi kegusaran bila anak menangis tengah malam . Apatah lagi kalau meraung-raung. "Stres!" Itulah ungkapan yang sering mereka luahkan apabila ibu dan ayah baru sahaja mahu menemui kenyenayak tidur, anak menangis sambil meraung.
Kebiasaannya anak-anak ini mahu buang air ataupun mahu minum susu. Namun ada yang luar biasanya.
Apa yang luar biasanya?
Bila anak menangis seolah-olah nampak imbasan yang tidak patut dinampanya. Dalam bahasa mudah untuk kita semua , mereka nampak hantu. Selalunya dalam situasi itu, anak-anak akan menangis ketakutan. Ada yang sampai menggigil. Jadi apakah cara yang paling baik dan pantas bagi menangani masalah ini. Ada juga kes, ibu dan ayah juga menjadi takut bila berhadapan dengan masalah ini.
Hah, jadi macam mana nak buat?

Aku dengan cara solusi yang pernah di ajar oleh Tuan Guru Dato' Dr Haron Din.
Pertama, mesti hafaz surah An-nas, Al-Falaq dan Al-Ikhlas. Rasanya semua ramai yang hafaz dan baik dari segi bac…

Twincity marathon...opening 2017

Sports and me..and masih bersukan..
Tapi twincity ni kira macam tak sengaja nak join. Join pun sebab ganti ipar aku. Walaupun 5km saja, tapi OK la. Sebab fun jog dengan Anak buah Dan yang penting, free registration.
Tahun aku akan terus berlari. Tapi, only interested event sahaja. Medal CUN, route best, aku join.
Always keep in fit!