Langkau ke kandungan utama

my bad memory in sport


Satu hari di tahun 1998. Lame kesah ni. Mase tu gua form 1.

Beb masa tu badan gua kureng sikit je bentuk dari doraemon. Senang cakap, montel la. Time tu sekolah gua nak buat sukan tara. Lu orang tau tak sukan tara. Ala, mencari bakat-bakat olah raga untuk dijadikan wakil rumah sukan.

Lu orang bayangkan la, gua memang tak pernah main olah raga ni. Mase tu puas gua cuba sembunyi belakang member gua yang bertubuh macam apek.Tapi sebab pinggang gua besar gua kantoi dengan cikgu rumah sukan. " Ha zul, jangan nak sembunyi. Lepas ni awak pula masuk 100meter."

Gua ? Pucat beb. Masa tu gua macam nak terkencing. Mana la gua pernah berlari 100 meter masa tu. Main kejar-kejar pun gua penat.

Tiba time gua untuk ujian 100meter. Gua pun cangkong macam orang nak lari kat balapan tu. Preeeetttt...!!! Bunyi wisel. Gua pun lari la. Gua tengok semuar kat depan gua.Gua pun percepatkan langkah gua. Dada gua kedepan. Seolah nampak gua macam mendada. Ramai penonton time tu. Gua tengok , awek pun usah gua lari. Berselisih gua dengan awek tu, masa gua sampai kat die, gua terdengar," eeeiiii..budak ni tak pernah lari ke...selow sangat...ni joging ke jalan ni...?"

Lu orang rasa ape perasaan gua. Dah la gua rasa masa tu 100 meter macam 10km! Boleh pula awek yang tak cun tu kutuk gua macam tu.

Dow gile beb..down gile gua mase tu! Tapi gua habiskan juga . Ingat lagi kiraan masa gua masa tu adalam 32.12 saat.

Sampai sekarang gua tak boleh lupa kenangan yang menggamit jiwa raga gua tu...

Ulasan

Buahahhahahah !! Lolly yg kurus ni p0m tak dapat top 3 kalu bab2 tanding lari kekekek!
Mr feckry berkata…
lolly:lu dapt no berapa
tia berkata…
haha! rilex ah, tu cter dlu kot! skang kan da kurus? da kawen da pon! :)
kechixx berkata…
huish..kalaulah awek tu tengok awak sekarang..tergamam kot!

jgn sedih2 k;)
delarocha berkata…
salah bidang tu bro... masa tu patutnya masuk lontar peluru, huhu
lassiegewdix berkata…
#ehsamalah
lassie pom tak suke acara sukan2 tu lahhhhhh ! tapi sian kamu kann ?
tu yang diet kurus ea ?
alinac lover berkata…
sabar jelah! lawak gila..nak tau!! yong pon sama je ms dulu~ gemuk giler..smpi lari pon penat!

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…