Langkau ke kandungan utama

Cuti-cuti malaysia.

cuti kali ini adalah cuti terakhir aku sebagai seorang student. Macam-macam aku fikir nak buat.Setakat ini aku sedang mengusahakan progaram kejohanan futsal merdeka piala dato mad sirat pengerusi pekida melaka tengah.Progaram ini adalah pada asalnya aku cadangkan anjuran bersama pekida bukit beruang kerana aku adalah abang long di sana.Program ini aku gabungkan dengan gerakan belia 4b kg durian daun.tetapi atas disebabkan kesilapan teknikal nama pekida bukit beruang telah diganti dengan pekida melaka tengah.Walhal gerakan belia 4b kg durian daun dikekalkan sebagai penganjur bersama. Sudahlah begitu, segala-gala tentang saluran kewangan dimasukan ke akaun garakan belia 4b kg durian daun.Sepatutnya akaun program perlulah diwujudkan.Setelah aku berbincang bersama ahlijawatankuasa aku, aku pun decide untuk menguruskan bahagian teknikal sahaja. Ini kerana aku dapati ada sesuatu yang tidak kene berlaku tentang kewangan.Jadi lebih baik aku mengambil langkah bejaga-jaga. Berita tentang kejohanan futsal ini telah di masukkan di dalam akhbar melaka hari ini mei lalu.aku harap program ini berjaya. Samada berjaya atau tidak kite tunggu dan lihat. Pada asalnya aku buat kertas kerja program ini untuk sumbangan kebajikan aku sebagai ahli serta abg long di dalam pekida melaka.sebab itu ape pun yang ter jadi aku tetap akan pastikan program itu berjalan lancar.Sekurang-kurangnye aku dapat pengalaman di dalam aku mengusahakan program ini.

Ulasan

HLiza berkata…
Woo..maknany lu taiko besau kat bukit beruang le?

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…