Langkau ke kandungan utama

Life begin 40?


Gua selalu fikir, macam mana life gua masa gua berumur 40 tahun?

Tadi gua dengar satu ceramah kat cd. Dia kata life begin 40. Pastu gua dengar dia bagi info sikit. Ni untuk pempuan la.

Perempuan akan mencapai tahap kecantikan yang paling maksimum bila dorang umur 40 tahun. Selagi tak tercapai umur tu dia belum boleh di kira cun melecun la. Patut la gua tengok Nasha Aziz makin lama makin cun.

Tapi perempuan paling manis bila time dorang mengandung. Lu orang tak percaya, kalau tak percaya lu pergi tengok ibu-ibu mengandung. Kan manis dorang tu. Bagi yang perempuan, lu orang kenalah selalu mengandung supaya nampak sentiasa manis.

Lelaki pula, dorang capai kematangan pada umur 40. Contoh yang gua dengar tadi, Muhammad bin Abdullah s.a.w. Baginda di angkat menjadi Rasulullah ketika usia 40 an. Ada significant tu. Allah buat sesuatu pasti ada sebab.

So, siapakah gua ketika umur 40 nanti? Gua harap lu orang doa baik-baik untuk gua. Gambar kat atas tu, lu orang jangan pula dibuat propaganda pula. Gua bukan nak jadi Yang Berhormat.
Yang Beriman nak la. Yang Berhormat ni payah la. Lagipun gua tak minat politik. Banyak sangat konflik.

Gua tanya lu orang pula, apa lu orang expect bile lu orang berumur 40 tahun?

Ulasan

ardinihumaira berkata…
hehe... dni juga tak minat politik... psssstt.. kalo selalu mengandung alamatnya tak boleh duk singapura la ;p
BeJeRd In-Da HoUsE berkata…
ofcos bapak org la bro..anak mesti da masuk 4-5org...hahahaha...gile kencang...
Mr feckry berkata…
dini:dok la kat malaysia
Mr feckry berkata…
bejerd:gua bajet 10 je
aku nk jadi ahli parlimen gak
Mr feckry berkata…
embun:bosan
Sebab tu rr Xsabau nak preggy~
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
ye ye gua setuju ...
annfrendly berkata…
err.. expect masa tu dah jadi hartawan dan jutawan..
yang pasti bukan haiwan..hehehhehh..
Mr feckry berkata…
miss lolly:kawen le dulu dengan cinta hati lu
Mr feckry berkata…
brutal: lu dah rase ke
Mr feckry berkata…
ann:bagus, cite2 tinggi tu
::cdot the dot:: berkata…
oooo..patutla masa gua ngendong ari tuh, ramai lelaki istimewa lentuk baik kat bahu gua.,.mmg berseri ke time peknen ni??huh., klu camtuh gua nak peknen tiap2 thn la..
Mr feckry berkata…
cdot:maksure tongkat ali stand by banyak2
jane berkata…
suke entry neh
aku hrp aku dpt sampai umur 40
tu je

hahaha
Mr feckry berkata…
jane gua do lu panjang umur

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…