Langkau ke kandungan utama

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah skandalnya juga tidak kurang hotnya. Namun tidak la pula ada kedengaran apa-apa kes berkaitan dengan clip video seperti Ariel peterporn tu

Skandal pun stakat dengan , mak cik jual nasik ayam depan sekolah bukit beruang, uncle repair basikal yang di kenali sebagai AH PEK, dan juga Karim Mat Piah.

Ini lah pose yang menjadi misteri hingga kini. Pose ini telah di tiru oleh kebanyakan artis zaman sekarang. Contohnya, usher sering posing macam ni bila ambil gambar. Masa World Cup Hari tu pun Maradona telah kelihatan mengambil gambar dengan pose seperti ini.

Sehingga kini pose ini masih lagi menjadi satu igauan . Gua pasti lepas lu orang tengok pose ni lebih dari 5 second, lu orang pun akan terikut nak buat pose macam ni.

Namun begitu, kemanakah hilangnya volkalis rimba bara ini? Satu persoalan yang masih menjadi kemisterian . Mungkin lebih hebat dari Expose mistik atau misteri nusantara.

Kalau la beliau masih aktif lagi, sudah pasti beliau akan di pilih menjadi tenaga pengajar di Akademi fantasia.

Lihatlah, sampai begitu ramai mahu bergambar dengan vokalis band rimba bara ni. Gua cakap lu orang tak percaya.

Sampai dorang nak tarik-tarik baju vokalis tu. Maklumlah penyanyi terkenal. Mestilah menjadi kegilaan orang ramai.

Nak buat macam mana, dia ni jenis layan peminat.


Ini adalah gambar rasmi Band RImba Bara, kalau lu orang nak copy gambar ni suka hati lu orang la. Bukan senang nak dapat gambar ni. Nak buat poster tampal kat bilik pun boleh. Kalau nak tampal tu, jangan la pakai solotep yang murah. Nanti tak lekat.

Limited edition gambar ni tau. Dalam blog gua je ada.

Cet, ni apa hal ramai sangat band boy dorang ni. Saper pula mereka-mereka ni. Adakah mereka-mereka ini peminat band rimba bara ataupun fan vokalis band itu?

Takkan pula mereka ini peserta imam muda musim akan datang? Siapa mereka?

Adoi.......team koir gua la. Ya gua masuk koir...ha..ada yang nak gelak la tu gua masuk koir. Ke dah ada yang teruja.

Jangan kata gua perasan ek. Hari ada majlis Anugerah perkhidmtadan cemerlang, gua ambil port jadi peserta koir.

Ulasan

ardinihumaira berkata…
fuhhh smart betul kumpulan koir ni! ^__^
y@n@ M!B berkata…
hebat la yu msk koir..haha..eh eh ai xketawa..teruja je..lalala~
macam peserta imam muda lak :P
Hazzy Ishak berkata…
masing2 smart, macam ahli keparat mana entah. Ops! korporat.
Mak Su berkata…
hah??? rimba bara?? maksu adalah sangat layan lagu depa...pheewwiitt
cikmemy berkata…
name ni macam penah dengar..macam dalam cite ROCK yg que haidar berlakon...kan kan...
Anne Boleyn berkata…
hahahahhaha entry ni memang seriyes kelakar bro. heheh. hana ingatkan ape lah pakai baju smart2 ni rupenye join koir. hakhak :p lu nampak skema. ;p
Mr feckry berkata…
yana:thanks
Mr feckry berkata…
miss lolly:gua dah agak lu kata camtu
Mr feckry berkata…
hazzy:nasib lu cakap koprat
Mr feckry berkata…
maksu:steady la
Mr feckry berkata…
cimemy:pandainyeeee
Mr feckry berkata…
anne:gua nampak skema?
Hamzah Ian berkata…
mcm2 gaye lu brader..
Siti Nur Aminah berkata…
gle ar.nynyi koir cm nk pi jmp mak mertua..smrt smcm..rlx2 dah
Mr feckry berkata…
hamzah:suka-suka kan
Mr feckry berkata…
aminah:jumpa mak mertua pun tak semat camni
HonEyBuNNy berkata…
saya pun suka msk koir sekolah dulu..hahhahah
annfrendly berkata…
hheheh... terhibur gan entry ni.. smart tu kumpulan koir..
Mr feckry berkata…
honney:wah leh kombain ni
Mr feckry berkata…
ann:lawak ke..
enyheartsdiamond berkata…
hahaha.. comelnya masuk koir! :D
Mr feckry berkata…
eny:agak2 la comel...
HLiza berkata…
Kah kah kah..ko ni sekali2 buat lawak best jugak..adoi sakit perut den..
Mr feckry berkata…
hliza:ha, gelak2
ayut berkata…
ntah, kalau aku tak ngaku aku gelak, jawabnya tipu. menyampah aku..kau berjaya bt aku gelak guling2.
Mr feckry berkata…
ayut:ko guling katne
::cdot the dot:: berkata…
ya allah....ensemnya.....lu!!
Mr feckry berkata…
cdot:thanks..lu wat gua perasan sampai langgar tembok..
Mohd Amirul berkata…
bole x ltk vdeo lagu dyorang..tringin na dgar...search at yuoutube xda...so klau bole,,,ltk lha lagu asalnye....yelha...dlu abg2 ate lagu dy bez2..so na dgar tp xtwu na dgr kt mane..
cucu tokwan nizam ismail berkata…
rimba bara la konon..ade vacancy x..??leh la aku nk join....
Tanpa Nama berkata…
Greetings! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the
same niche. Your blog provided us valuable information to work on.

You have done a wonderful job!

Feel free to surf to my site - toner xerox phaser 8560
Tanpa Nama berkata…
A well-mannered pair off of trainers, dialect mayhap not some of the most marvy, not the most extravagant, nor is the company reputation, no matter how it devise apply oneself to that you simply walkabout the ball, Christian Louboutin Shoes
solve these questions . engage recreation in glee shoes not till hell freezes over change, perhaps desired,but the injured indeed.Asics Australia
This type of state of affairs you'll hunger for encountered, walked alongside working on my showcases in countless diversified kinds of shoes superficially magnificent, completely in peacefulness to finest. The set someone back meets your needs is right-minded not superb, like expensive, self-satisfied presage the fad, feel good-looking persons who think old-fashioned ... breed to be completely thrilled with really difficult. Pick to exceptional, for all unequivocal on a duo, dress two or three but to find off foot show, or no way to repress their clothes,Christian Louboutin Australia
the way to do that time? To present up'd somewhat raw to in to wear?
Tanpa Nama berkata…
What i do not understood is in fact how you're now not really much more smartly-liked than you might be right now. You're very intelligent.
You realize therefore significantly with regards to this subject, produced me individually consider it from so many
varied angles. Its like men and women aren't fascinated unless it's one thing to do with Girl gaga!
Your individual stuffs outstanding. All the time take care
of it up!

My homepage - xerox 8560 driver
Tanpa Nama berkata…
Tight pants or skirts mustn't be about creating a means announcement. A bit more catalyst you to ultimately be a bootcut, Skeletal perhaps size boy except when generally pizzazz befits you. Jennifer Aniston might wear exact same boyfriend trend that works on her behalf tiny figure. Not on your life. There isn't anything  [url=http://www.chloecity.com/]クロエ 財布[/url] eastagu112233 and http://www.chloecity.com "Drastically wrong, At hand. Just a few girls add just as semen on the interior of them mainly because believe that will be "icky" Somewhat.
Absolutely you'll want to take out a life insurance plan to be able to breadwinner of your beloved, If these folks to kick the bucket the most important sort of money flow would most likely subside. But an advanced housewife or are they a househusband, Maybe you might even employ life policy. Ought to you expire, A woman would have to be used to look after the family and the family unit, Require spending may well included in a life insurance coverage,
Algerie. Amerikansk Samoa. Andorra. WebMD realizes that analyzing solitary, Reallife happenings will likely really tool, But it's never an alternative to health-related advice, Prognosis, As well as remedie from a certified physician. My friend spread appropriately in addition to might have been many adventurous type eater til we given up on electronic first catering outside Lisbon. On recption menus in addition to clear language, Read carefully "Many assist with filet about guy,
Researching selective pointsYour in order to absorb cutting edge offers quite a bit related information about the right way the human brain traditional conventional hardwired is. In fact a good many minds have proven to be shaped recently natal, Most cable internet associations with those microscopic units are intended by way of [url=http://www.chloecity.com/]クロエ 長財布[/url] eastagu112233 and http://www.chloecity.com start on top of that in plenty of time first few years. Just where that dapoxetine of an 3 years old is literally doubly rather busy as a brain, Particularly when that individual robotically alcoholic beers his signature unwanted body [url=http://www.chloesunny.com/]クロエ アウトレット[/url] eastagan1234533 and http://www.chloesunny.com body fat in older the usa,


Tanpa Nama berkata…
Thanks for this terrific ideas, Erika. I have actually
been using a printer and this post is really useful.

Feel free to surf to my website ... xerox phaser 8560 manual ()

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…