Langkau ke kandungan utama

Budak sekolah sekarang

Semalam aku tengok 360 kat tv 3. Cerita pasal budak sekolah zaman sekrang.

Hancur la dorang ni.

Bila wartawan tanya," kenapa jadi macam ni?

Dorang jawab, " pengaruh kawan. Mak bapa kongkong la."

All the answer are rubbish for me!

Bila jahat, salahkan pengaruh kawan la mak bapa la.

Tapi kalau berjaya mesti dorang jawab macam ni," ini usaha keras saya sebab korbankan masa untuk berlajar ."

Tak pula dorang cakap pengaruh kawan-kawan, doa mak bapa.Aku betul F**K budak sekolah sekarang ni.

Pernah sekali aku berak kat public toilet kat KL. Tengah sedap aku teran, tetiba bebudak ni agaknya baru jumpa tandas, masuk tendang-tendang pintu jamban termasuk jamban aku.

Aku pun jerit la ," Oi"Dorang pun balas balik," sapa tu?"

"Bapak kau sapa tu!! Tak ada kerja lain ke tendang pintu jamban nak mampos ke!" aku sound balik.

Terus aku rasa takde mood nak berak. Bayangkanlah kalau pintu jamban aku yang ditendang tu terbuka, tak ke malu aku seumur hidup. Tangan aku memang dah stand by baldi dah nak baling kalau pintu tu terbuka.

Bodoh betul bebudak sekarang yang kononnya nak soSIAL tu. Korang tu la yang bua Pemimpin negara ni asyik nangis sampai taknak bagi bonus kat kitorang

Gambar kat atas tu masa aku pergi camping pengawas. Mana ada muka aku bulat masa tu. Slim Shady je time tu.

Ulasan

Tanpa Nama berkata…
Uooppss...
Marah lah...
Mr feckry berkata…
tak marh. cuma buat tunjuk perasaan
Nazura Iqa berkata…
Sabar je la,Pakdik. Iqa pun kena gak waktu mandi kat bilik air waktu camp.

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…