Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 19 November 2009

Budak sekolah sekarang

Semalam aku tengok 360 kat tv 3. Cerita pasal budak sekolah zaman sekrang.

Hancur la dorang ni.

Bila wartawan tanya," kenapa jadi macam ni?

Dorang jawab, " pengaruh kawan. Mak bapa kongkong la."

All the answer are rubbish for me!

Bila jahat, salahkan pengaruh kawan la mak bapa la.

Tapi kalau berjaya mesti dorang jawab macam ni," ini usaha keras saya sebab korbankan masa untuk berlajar ."

Tak pula dorang cakap pengaruh kawan-kawan, doa mak bapa.Aku betul F**K budak sekolah sekarang ni.

Pernah sekali aku berak kat public toilet kat KL. Tengah sedap aku teran, tetiba bebudak ni agaknya baru jumpa tandas, masuk tendang-tendang pintu jamban termasuk jamban aku.

Aku pun jerit la ," Oi"Dorang pun balas balik," sapa tu?"

"Bapak kau sapa tu!! Tak ada kerja lain ke tendang pintu jamban nak mampos ke!" aku sound balik.

Terus aku rasa takde mood nak berak. Bayangkanlah kalau pintu jamban aku yang ditendang tu terbuka, tak ke malu aku seumur hidup. Tangan aku memang dah stand by baldi dah nak baling kalau pintu tu terbuka.

Bodoh betul bebudak sekarang yang kononnya nak soSIAL tu. Korang tu la yang bua Pemimpin negara ni asyik nangis sampai taknak bagi bonus kat kitorang

Gambar kat atas tu masa aku pergi camping pengawas. Mana ada muka aku bulat masa tu. Slim Shady je time tu.
Share:

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

Uooppss...
Marah lah...

Mr feckry berkata...

tak marh. cuma buat tunjuk perasaan

Nazura Iqa berkata...

Sabar je la,Pakdik. Iqa pun kena gak waktu mandi kat bilik air waktu camp.