Langkau ke kandungan utama

Patahnya kaki ku


Aku terkejut bila aku diberitahu yang kaki ku telah patah.


Ceritanya bermula ketika aku bermain bola pada petang jumaat lepas. Akibat dari salah step, kaki aku tersalah landing pula. Terus terjatuh dan terdengar bunyi tulang yang amat menakutkan.


Di pendekkan cerita, setalah beberapa hari aku pergi ke Klinik dekat Pandan Perdana, aku tersa kakiku lenguh dan ngilu. Aku mengadu pada member aku. Dia ajak aku pergi ke pusat rawatan tradisional di kajang. Kebetulan member aku pun belajr di situ. Sampai aje kat situ cikgu dia takde la pula. Member aku pun telefonlah cikgu dia. Dia bagi nama aku kat cikgu dia. Dia kata cikgu dia akan tengok secara makrifat. Setengah jam lepas tu cikgu dia pun telefon. Katanya kaki aku tulangnya patah.Punya la cuak aku masa tu. Terus aku nak pergi buat x-ray.


Esoknya aku pun buat x-ray kat HUKM(Hospital UKM) . Doktor tu tangok mana ada patah. Ligament injured adalah....

Ulasan

HLiza berkata…
Dahlah toksah dok percaya makrifat semua tu..tak logik langsung. Camtu banyaklah pesakit kanser dlm dunia di dah disembuhkan dengan makrifat.
oldrockers berkata…
terror cikgu lu...tolong makrifat tengok bola premeir league tahun ni sape champion..
designer joeputra berkata…
call la abah..abah pandai tengok makrifat
designer joeputra berkata…
tak patut dia orang memainkan kau dek...

kalau ligamen putus bahaya..tak boleh sambung..

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…