Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 3 Ogos 2007

Patahnya kaki ku


Aku terkejut bila aku diberitahu yang kaki ku telah patah.


Ceritanya bermula ketika aku bermain bola pada petang jumaat lepas. Akibat dari salah step, kaki aku tersalah landing pula. Terus terjatuh dan terdengar bunyi tulang yang amat menakutkan.


Di pendekkan cerita, setalah beberapa hari aku pergi ke Klinik dekat Pandan Perdana, aku tersa kakiku lenguh dan ngilu. Aku mengadu pada member aku. Dia ajak aku pergi ke pusat rawatan tradisional di kajang. Kebetulan member aku pun belajr di situ. Sampai aje kat situ cikgu dia takde la pula. Member aku pun telefonlah cikgu dia. Dia bagi nama aku kat cikgu dia. Dia kata cikgu dia akan tengok secara makrifat. Setengah jam lepas tu cikgu dia pun telefon. Katanya kaki aku tulangnya patah.Punya la cuak aku masa tu. Terus aku nak pergi buat x-ray.


Esoknya aku pun buat x-ray kat HUKM(Hospital UKM) . Doktor tu tangok mana ada patah. Ligament injured adalah....
Share:

4 comments:

HLiza berkata...

Dahlah toksah dok percaya makrifat semua tu..tak logik langsung. Camtu banyaklah pesakit kanser dlm dunia di dah disembuhkan dengan makrifat.

oldrockers berkata...

terror cikgu lu...tolong makrifat tengok bola premeir league tahun ni sape champion..

designer joeputra berkata...

call la abah..abah pandai tengok makrifat

designer joeputra berkata...

tak patut dia orang memainkan kau dek...

kalau ligamen putus bahaya..tak boleh sambung..