Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 23 November 2009

Kartini

Aku jumpa balik komik ni. Serius aku memang minat gila.

Semalam aku pergi JJ equine. Tengok kat kedai buku. Terkezut aku nampak komik ni. Minat gila beb kat cerita ni.

Sepuluh tahun dulu komik ni jadi rebutan dan rembatan budak sekolah aku. Mana taknya aku sendiri dah tak dapat detect ke mana perginya komik ni.

Komik dorang terbitkan balik, tapi dalam version kecik. Aku tak nak tau ape reason dorang pakai kertas kecik.

Aku selak punya selak,sah dorang terbitkan jilid 1 dulu. Kata tembakau selaku owner karya ni, ada 3 siri.

Serius aku tak jumpa kat kedai. Kalau boleh beli semua, memang aku sapu.

Bila baca openning dia, tanpa aku sedari dah sepuluh tahun. Yes..sepuluh tahun dulu aku form 3. Masa tu aku beli komik ni.

Thanks la tembakau sebab ada inisiatif naikkan karya dia yang terbest ni. Congrat sama lu bro! Patut lu buat awal skit. Gua tunggu 10 tahun tau tak.

Kalau bro tenmbakau ni tak tau, meh aku bagi tau...bro komik ni banyak fan la!

Kepada bebudak sekolah yang tak pernah baca komik ni..lu orang pergi beli sebelum lu orang punya guru bahasa inggeris datang cek. Especially SMK Munshi Abdullah melaka.

Cikgu lu orang minat gila lagu ni..
Share:

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

woi..woi..apa mention nama sekolah gua ni beb. Ni cikgu english dia datang bawak rotan, ahaha.

Tanpa Nama berkata...

errr..jgn lupa bawak balik raya haji tau.Gua nak rembat plak.