Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 29 Januari 2010

Best 99(hoping story)-1


Setiap tahun aku akan update game Fifa aku. Seingat aku, aku mula main game ni masa tingkatan 1. Ingat lagi, dulu sekolah petang . Pagi je mesti lepak kat rumah Izhar(jongang) dengan Amin(normah).

Sampailah bila rumah aku ada PC. Aku install game ni. Pastu aku akan create team. Nama team tu Best 99.

Barisan pemain semua teridiri dari nama manusia yang ada dalam gambar kat atas tu, ada juga aku top up dengan nama member lain. Dalam gambar kat atas tu, ada beberapa pemain bola yang dahsyat. So, dalam game aku bagi credit kat mereka-mereka tu.

Sampai sekarang aku still edit dan guna nama Best 99. Tapi sekarang aku selalu create team dalam Fifa Manager je.

Apa significant mereka dan Best 99.

1st, di dalam gambar tu, ada seorang pemain bola sepak sekolah aku time tu. ( Dalam gamabr tu aku dengan dia je yang wakil).

2nd, aku start anggap dorang macam brotherhood pada tarikh 1999. So just imagine, dah berpa lama aku kenal dorang.

Sebab tu aku selalu abadikan doranng dalam game fifa aku. Sebab pada aku dorang hidup dalam otak aku, juga di dalam PC aku. So, bila aku tak jumpa, then on PC nampak nama-nama dorang pun jadilah.

Tahun 1999. Segalanya bermula pada tahun tu, sebab ada budak baru masuk dalam kelas 2 canggih...

"Amin budak baru," sound sikit kat amin.

"Peh! bapak sombong budak ni. Tak pandang aku pun," balas amin.

" Kau sape dia nak pandang," jawab ku lagi.

"Wei, aku ni bekas ketua kelas 1 Delta tau," nak tergelak aku dengar ulasan dari AMin (normah)

tobekotoniut-hopefully
Share:

4 comments:

embun d tengah malam berkata...

saper budak baru tu ?

embun d tengah malam berkata...

lawak gila aku kat pic tu..hahaha

Mr feckry berkata...

lu pk la sendiri

embun d tengah malam berkata...

hehehhe..mcm aku jer la