Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 5 Mac 2010

Facebook port mengumpat?


Dah dekat empat hari gua sakit dada pastu batuk2. Gua menjadi gerun bila buka Malaysiakini ada berita kat Kubang kerian kes orang muda mati pasal H1N1. Pastu nono bagi tanya gua," ada lagi ke H1N1?"

Seingat gua menteri kesihatan ade bagi warning pasal 2nd wave H1N1.

Meh gua nak story pasal facebook sikit . Memandang gua dah agak lama tak aktif, tapi gua masih lagi tak dapat buang penyakit a day without facebook. Mesti nak usha sikit. Tangan gua masih lagi mengigil dengan dadah facebook ni.

Pehal ah?

Ditambah lagi member2 lama masa sekolah dulu dah mula dapat kesan gua kat fb. Paling gua terkejut my bm teacher puan awanis pun add gua kat fb. FB ni macam jejak kasih pula rasanya. Patutla Tv3 dah tak buat program jejak kasih, dengan fb pun kita boleh sedare mara ke kawan lama yang memang maut lama gile tak jumpa.

Satu gua tak suka fb ni..mengumpat, tapi mengumpat depan-depan. Pasal yang menjadi bahan kena umpat tu anytime boleh tahu diri dia diumpat oleh member-member..tu agak cool. Tapi beware, dah ada yang kena tangkap polis dek penangan fb.

Gua terfikir nak pada account FB. Supaya dapat menghilangkan ketagih FB. Betul la FB boleh kasi leka.

Tapi sayang pula kalau delete account fb..
Share:

18 comments:

Tanpa Nama berkata...

ye la..org tny sbb xtau..

eL berkata...

Masih ada H1N1. InsyaAllah boleh kalau takde account FB. Contohnya yang bercakap/menulis ni la. Dulu ada, tapi dah deactivatekan. Nak padam terus, tak tau pulak ada button padam hehehe. Keliling orang cite pasal FB, tapi yours truly buat dek je sebab dah penah merasa ketak"best"annya ada FB.

Vee Lockheart berkata...

hehehe...
fb ni ada bagusnya, ada yg tak bagusnya...
sayanglah kalau delete.. :)

Mr feckry berkata...

aik..tanpa nama..cam marah je

Mr feckry berkata...

el:tau cara nak delete..tapi tak sanggup nak tekan je

Mr feckry berkata...

vee: sayang..may be

Hazzy Ishak berkata...

dah lama tak online fb
malas ah

ceh alasan
padahal kt opis tak leh online fb
teheheeee

Mr feckry berkata...

hazzy:haha..boleh je la nak online

Sesumpah berkata...

bukan tmpat mengumpat jeh, tmpat jual beli, tukar ilmu, info semua lah haha

Mr feckry berkata...

sesumpah..tapi cam dorang tu suke mengumpat je

ada berkata...

syg jugak kalo deactivate,. ni la means yang ader untuk rapat ngan kawan2 n tau aktivity diorang,. tak gitu..?

Pekida Bukit Beruang berkata...

ada: may be

embun d tengah malam berkata...

dah nk sebulan aku tak on fb...ketagih

Nazatul shima berkata...

hmmm..fb bnyk keburukan dari kebaikan!:s

Mr feckry berkata...

embun:bosan ?

Mr feckry berkata...

nazatul:stujula ngan ko

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

allaaah FB tu kalau mengumpat pom leyh terkant0i lah. hehe.

Mr feckry berkata...

miss lolly :masalahnya tu dah jadi habit