Langkau ke kandungan utama

Facebook port mengumpat?


Dah dekat empat hari gua sakit dada pastu batuk2. Gua menjadi gerun bila buka Malaysiakini ada berita kat Kubang kerian kes orang muda mati pasal H1N1. Pastu nono bagi tanya gua," ada lagi ke H1N1?"

Seingat gua menteri kesihatan ade bagi warning pasal 2nd wave H1N1.

Meh gua nak story pasal facebook sikit . Memandang gua dah agak lama tak aktif, tapi gua masih lagi tak dapat buang penyakit a day without facebook. Mesti nak usha sikit. Tangan gua masih lagi mengigil dengan dadah facebook ni.

Pehal ah?

Ditambah lagi member2 lama masa sekolah dulu dah mula dapat kesan gua kat fb. Paling gua terkejut my bm teacher puan awanis pun add gua kat fb. FB ni macam jejak kasih pula rasanya. Patutla Tv3 dah tak buat program jejak kasih, dengan fb pun kita boleh sedare mara ke kawan lama yang memang maut lama gile tak jumpa.

Satu gua tak suka fb ni..mengumpat, tapi mengumpat depan-depan. Pasal yang menjadi bahan kena umpat tu anytime boleh tahu diri dia diumpat oleh member-member..tu agak cool. Tapi beware, dah ada yang kena tangkap polis dek penangan fb.

Gua terfikir nak pada account FB. Supaya dapat menghilangkan ketagih FB. Betul la FB boleh kasi leka.

Tapi sayang pula kalau delete account fb..

Ulasan

Tanpa Nama berkata…
ye la..org tny sbb xtau..
eL berkata…
Masih ada H1N1. InsyaAllah boleh kalau takde account FB. Contohnya yang bercakap/menulis ni la. Dulu ada, tapi dah deactivatekan. Nak padam terus, tak tau pulak ada button padam hehehe. Keliling orang cite pasal FB, tapi yours truly buat dek je sebab dah penah merasa ketak"best"annya ada FB.
Vee Lockheart berkata…
hehehe...
fb ni ada bagusnya, ada yg tak bagusnya...
sayanglah kalau delete.. :)
Mr feckry berkata…
aik..tanpa nama..cam marah je
Mr feckry berkata…
el:tau cara nak delete..tapi tak sanggup nak tekan je
Mr feckry berkata…
vee: sayang..may be
Hazzy Ishak berkata…
dah lama tak online fb
malas ah

ceh alasan
padahal kt opis tak leh online fb
teheheeee
Mr feckry berkata…
hazzy:haha..boleh je la nak online
Sesumpah berkata…
bukan tmpat mengumpat jeh, tmpat jual beli, tukar ilmu, info semua lah haha
Mr feckry berkata…
sesumpah..tapi cam dorang tu suke mengumpat je
ada berkata…
syg jugak kalo deactivate,. ni la means yang ader untuk rapat ngan kawan2 n tau aktivity diorang,. tak gitu..?
dah nk sebulan aku tak on fb...ketagih
Nazatul shima berkata…
hmmm..fb bnyk keburukan dari kebaikan!:s
Mr feckry berkata…
embun:bosan ?
Mr feckry berkata…
nazatul:stujula ngan ko
allaaah FB tu kalau mengumpat pom leyh terkant0i lah. hehe.
Mr feckry berkata…
miss lolly :masalahnya tu dah jadi habit

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…