Langkau ke kandungan utama

The arrivals-3

video

Fahmi Hadi : MELAYU terlalu bangga dgn demokrasi.Mrk barangkali lupa demokrasi itu adalah bilangan yg diperlukan utk memilih.Ada Melayu terpekik terlolong tapi mrk tdk pernah pun mengundi dlm praya.Hari ini bangsa lain tlh daftar pemili hnya 480,000 dan Melayu cuma 70,000.Bayangkan kalau praya berlaku,siapakah pemimpin kita dan siapakah yg mentadbir negara?

Status ni gua copy dari profile FB member gua.

Gua tau isu ni dah pernah keluar kat paper. Tapi gua tak follow. May be sebab gua sibuk dengan sukan gua. Tapi at least gua sekarang ada masa juga untuk isu ni. Malas dah gua nak cerrita isu politik.

Boring.

Politician ni asyik gaduh, egoistik, dan paling busuk sekali bertarung untuk kepentingan peribadi. Tertindas, tetap rakyat. Tu yang gua malas dah nak story pasal ni. Bosan dan sungguh tak best bagi gua. Kalau sembang kat kedai pasal politik mungkin sampai ke medan pergaduhan.

Pecah belah lagi.

Cuma satu je gua nak cakap,"di dalam sejarah, tanah melayu cuma pernah berkuasa 109 tahun saja, Malaysia bagaimana.?"

Saksikan clip The Arrival yang ke 3. Clip ni menceritakan macam mana yahudi merencanakan minda kita sejak dari kanak-kanak.

Ulasan

Hazzy Ishak berkata…
belum habis tgk arrivals.hehe
Syida Shukor berkata…
i ada series the arrivals . banyak gila i tak habis tengok lagi
Mr feckry berkata…
hazzy:cubala habiskan
Mr feckry berkata…
syida syukor:pelan2 kayuh
Sesumpah berkata…
mengundi melalui fb cun gak:D
Mr feckry berkata…
sesumpah:idea baru tu
annfrendly berkata…
errr.. tapi dah mendaftar utk pilihanraya nanti..

hah.. memang banyak agenda org yahudi ni kan.. isk..

seyes.. sangat berminat pasal clip the arrivals ni.. memang membuka minda

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…