Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 22 Julai 2010

The arrivals-3



Fahmi Hadi : MELAYU terlalu bangga dgn demokrasi.Mrk barangkali lupa demokrasi itu adalah bilangan yg diperlukan utk memilih.Ada Melayu terpekik terlolong tapi mrk tdk pernah pun mengundi dlm praya.Hari ini bangsa lain tlh daftar pemili hnya 480,000 dan Melayu cuma 70,000.Bayangkan kalau praya berlaku,siapakah pemimpin kita dan siapakah yg mentadbir negara?

Status ni gua copy dari profile FB member gua.

Gua tau isu ni dah pernah keluar kat paper. Tapi gua tak follow. May be sebab gua sibuk dengan sukan gua. Tapi at least gua sekarang ada masa juga untuk isu ni. Malas dah gua nak cerrita isu politik.

Boring.

Politician ni asyik gaduh, egoistik, dan paling busuk sekali bertarung untuk kepentingan peribadi. Tertindas, tetap rakyat. Tu yang gua malas dah nak story pasal ni. Bosan dan sungguh tak best bagi gua. Kalau sembang kat kedai pasal politik mungkin sampai ke medan pergaduhan.

Pecah belah lagi.

Cuma satu je gua nak cakap,"di dalam sejarah, tanah melayu cuma pernah berkuasa 109 tahun saja, Malaysia bagaimana.?"

Saksikan clip The Arrival yang ke 3. Clip ni menceritakan macam mana yahudi merencanakan minda kita sejak dari kanak-kanak.

Share:

7 comments:

Hazzy Ishak berkata...

belum habis tgk arrivals.hehe

Syida Shukor berkata...

i ada series the arrivals . banyak gila i tak habis tengok lagi

Mr feckry berkata...

hazzy:cubala habiskan

Mr feckry berkata...

syida syukor:pelan2 kayuh

Sesumpah berkata...

mengundi melalui fb cun gak:D

Mr feckry berkata...

sesumpah:idea baru tu

annfrendly berkata...

errr.. tapi dah mendaftar utk pilihanraya nanti..

hah.. memang banyak agenda org yahudi ni kan.. isk..

seyes.. sangat berminat pasal clip the arrivals ni.. memang membuka minda