Langkau ke kandungan utama

Beban


Gua dah biasa angkat berat-berat. Gua tak kisah kalau nak angkat besi 100 kg lebih. Malah itu memang feberet gua.

Tapi kalau kepala gua ni di bebani...gua jadi pening. Tak larat pun ada rasanya.

Begitulah bezanya lelaki dan wanita. Lelaki tak ada masalah kalau mereka di bebani 1000 tan sekali pun dengan masalah fizikal. Mereka memang kuat. Kerana anugerah tuhan kepada kaum lelaki adalah kekuatan fizikal.

Jika wanita, mereka tak punya fizikal yang kuat, namun mereka ada semangat yang kuat, kekuatan minda yang hebat.

Sebab tu sekarang ni gua tengah pening.

Ulasan

Mak Su berkata…
yeah! 1st lah!

alahai siannya, jangan pening2 ek..
Hazzy Ishak berkata…
boleh angkat orang lah kalau gitu.
Mr feckry berkata…
maksu:lumba lari ka?
Mr feckry berkata…
maksu:pening lo
Mr feckry berkata…
hazzy:nak gua angkat saper?
y@n@ M!B berkata…
aa tu lah gunanya psgn..cerita la mslh kamu pd psgn kasi terbuang 'beban' dlm kepala kamu tu sket =)
Mr feckry berkata…
yana:yup..mesti setel
ayut berkata…
tu sebab pasangan straight je yg normal..haha
Mr feckry berkata…
ayut:ni beban betul
HonEyBuNNy berkata…
salam..ye setuju sgt2...kami wanita punya kekuatan hati yg kuat..heheh..
Mr feckry berkata…
honney:gua memang tidak menyangkal
ardinihumaira berkata…
hehehe... fikiran dni dibebani masalah cmana nak beli kasut tu.. handbag ni... baju tu... tudung ni... oh, ini masalah raya :D
Mr feckry berkata…
ardhini:jgn risau,nuffnang kan ade
Anne Boleyn berkata…
betol betol betol

laki -kekeuatan fizikal

pempuan - kekuatan hati.

sebab tu lah pempuan ngan laki saling melengkapi.

p/s:gua pon tak tau lah ape yg gua komen ni btol ke tak. main taruk je. hehe lu rasa??
Mr feckry berkata…
anne boleyn:kira betu la tu

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…