Langkau ke kandungan utama

Facebook Medan?


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas

Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

"Apa la, untuk seronok je kan Facebook ni?" reason yang paling biasa kita dengar.

Sekarang ni, penguna facebook macam dah jadi ketagih dengan facebook. Alhamdulillah ofis gua dah block. So gua boleh kurangkan penggunaan Facebook. Gua tabik kat yahudi kafir harbi yang mencipta facebook tu. Sebab kali ni, senjata entertainment dia memang cukup hebat dan mantop.

Terkejut gua dengan cerita-cerita pasal facebook. Ada clip pompuan mainkan zikir, ada pergaduhan di antara kafir dan islam, dan yang sedih ada orang melayu mengutuk dan menghina Islam di Facebook.

Nampaknya semakin hot facebook ni. Sayang gua tak boleh log in lagi. Kalau tak pasti gua akan tulis begini," Jika benar penganut christian percaya akan Jesus Christ, mengapa tidak di ikut pengajaran Jesus itu dengan betul dan mendalami sepenuhnya? Nabi Isa a.s itu menyembah Allah. Dan dia adalah utusan Allah untuk umat manusia. Dan Allah telah memberitahu akan kedatangan Muhammad s.a.w. Ianya terdapat di dalam Injil sendiri. Allah juga menyuruh umat manusia ikut ajaran Muhammad s.a.w. Ini juga ada di dalam Injil.

Persoalannya mengapa penganut kristian tidak ikut ajaran Jesus Christ?

Ini yang gua akan tulis kalau gua dapat log in dalam Facebook. Andai kata lu orang log in face book nanti, gua sampaikanlah perkara ini.

Ulasan

::cdot the dot:: berkata…
lu napa tak boleh log in?
Mak Su berkata…
hasil kerja depa, tentuler depa usaha seboleh mungkin nak control

camner depa nak sembah Allah? (yahudi), sedangkan pantang nampak nabi, rasul, trus nak bunuh. tgk sejarah pembunuhan nabi, rasul - kat vangsa depa jer....
Solehah berkata…
Ya la.tu senjata halus yang kita tak nampak. apapun kene control adik2 dan anak2 kita daripada laqha dengan benda ni.
ayut berkata…
setiap benda yang wujud adalah untuk kita gunakan mengikut hati dan akal kita, kalau guna facebook untuk pikat anak dara orang..anak dara oranglah yang akan dapat, kalau guna facebook untuk luah perasaan..perasan lah yang dapat, kalau guna facebook untuk ingat mengingati..insyaAllah perringatanlah yang kita dapat. Pistol pun pernah dicipta untuk mempertahankan diri beb!
HonEyBuNNy berkata…
Itulah..kenapa, kenapa, kenapa manusia skrg dah ketagih FB kan??hehhe

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…