Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 21 Januari 2011

The brokband!


Hari tu before kahwin gua tukar broadband maxis.

Lepas tu terminate kontrak brodband maxis yang lama. Sebab yang baru tu, di promote dekat gua, caj bulanan rm 48. Kira ok la berbanding yang lepas cajnya rm 68.

Masa termintae tu , gua tanya la. Tak kene bayar apa2 ke? Satff maxis tu kate tak kena. Pasal gua dah amik kontrak maxis baru. Kalau terminate je tak buat kontrak baru, kena bayar rm 200. So gua pun setuju. Lepas gua tukar kontrak broadband, gua pergi la tukar kontrak line maxis gua. Before ni gua guna family plan, nak tak nak wajib bayar rm 80. Pastu gua tukar la yang murah punya. Kira kena bayar sebulan rm 40 je campur bil sub line.

Tapi hari ni line gua kena block. Gua check bill, jumlah kena bayar, hampir mencecah rm 700. rm 300 je dari broadband. Yang lain semua caj yang kena kat line telpon gua.

Apa kejadahnya ni maxis ni. Nak kencing gua pun agak2 la. Kata tak kene caj bila tukar kontrak. Pastu jumlah call gua baru 19o lebih je. Yang sampai nak 400 tu pehal plak.

Hadoi..saja cari pasal la.

Jangan bagi gua bertukar jadi hijau!
Share:

9 comments:

YanaMIB berkata...

seriusly aku pn xcaya dgn maxis..dlu penah gak guna berukband maxis...sbb service very-the-hampeh trus terminate..ms terminate line sgt pjg...nmpk sgt ramai glerrrrrrr xpuas hati dgn service dorg..tkr lah ke celcom..yeay! *point xleh blah!* ^_^

HLiza berkata...

Laa..gitu sekali teruknya..abislah..brokele dik..

ardinihumaira berkata...

dasyat punya caj!


eh eh gamba kawen! comelnye :)

MOFASAD berkata...

giler mahal!

Hazzy Ishak berkata...

bertukar sekarang!!

broadband maxis lembab gila, memang tak dapat connection langsung.

arggghhh tensen

Wyne @ Mouren Mauve berkata...

Wow....template blog yang romantic!! Lawa lah..siap bergaun putih and you dengan ber texudo!

RM700?!!! Mahal mau mampus...gilaa!

HonEyBuNNy berkata...

wow.....lama xdatang jelajah blog neh....berwajah baru la...cntik tu...pakai la berukbnd celcm..ehheh

POSH76 berkata...

aduhaiii ni yang tak syiok ni baru plan nak terminate cam hampeh la depa ni

yatie's EPISODE berkata...

perhh~ mahal seyh. i pun pernah tkena dlu. tp terkena dgn celcom. T_T