Langkau ke kandungan utama

The brokband!


Hari tu before kahwin gua tukar broadband maxis.

Lepas tu terminate kontrak brodband maxis yang lama. Sebab yang baru tu, di promote dekat gua, caj bulanan rm 48. Kira ok la berbanding yang lepas cajnya rm 68.

Masa termintae tu , gua tanya la. Tak kene bayar apa2 ke? Satff maxis tu kate tak kena. Pasal gua dah amik kontrak maxis baru. Kalau terminate je tak buat kontrak baru, kena bayar rm 200. So gua pun setuju. Lepas gua tukar kontrak broadband, gua pergi la tukar kontrak line maxis gua. Before ni gua guna family plan, nak tak nak wajib bayar rm 80. Pastu gua tukar la yang murah punya. Kira kena bayar sebulan rm 40 je campur bil sub line.

Tapi hari ni line gua kena block. Gua check bill, jumlah kena bayar, hampir mencecah rm 700. rm 300 je dari broadband. Yang lain semua caj yang kena kat line telpon gua.

Apa kejadahnya ni maxis ni. Nak kencing gua pun agak2 la. Kata tak kene caj bila tukar kontrak. Pastu jumlah call gua baru 19o lebih je. Yang sampai nak 400 tu pehal plak.

Hadoi..saja cari pasal la.

Jangan bagi gua bertukar jadi hijau!

Ulasan

YanaMIB berkata…
seriusly aku pn xcaya dgn maxis..dlu penah gak guna berukband maxis...sbb service very-the-hampeh trus terminate..ms terminate line sgt pjg...nmpk sgt ramai glerrrrrrr xpuas hati dgn service dorg..tkr lah ke celcom..yeay! *point xleh blah!* ^_^
HLiza berkata…
Laa..gitu sekali teruknya..abislah..brokele dik..
ardinihumaira berkata…
dasyat punya caj!


eh eh gamba kawen! comelnye :)
MOFASAD berkata…
giler mahal!
Hazzy Ishak berkata…
bertukar sekarang!!

broadband maxis lembab gila, memang tak dapat connection langsung.

arggghhh tensen
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Wow....template blog yang romantic!! Lawa lah..siap bergaun putih and you dengan ber texudo!

RM700?!!! Mahal mau mampus...gilaa!
HonEyBuNNy berkata…
wow.....lama xdatang jelajah blog neh....berwajah baru la...cntik tu...pakai la berukbnd celcm..ehheh
POSH76 berkata…
aduhaiii ni yang tak syiok ni baru plan nak terminate cam hampeh la depa ni
yatie's EPISODE berkata…
perhh~ mahal seyh. i pun pernah tkena dlu. tp terkena dgn celcom. T_T

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…