Langkau ke kandungan utama

Sekali sekali jenguk


Nampaknya gua macam dah kurang masa untuk blogging. Nak buat blogwalking pun dah jarang-jarang dah.

Beb, pagi tadi hot fm ada story pasal blog. Depa kate, berblog boleh beri income sekurangnya 12k. Sekurang-kurangnya tau, bukan sebanyak-banyaknya.

Camna boleh dapat macam tu? Pakai nuffnang? Setakat ni duit dalm nuffnang gua baru mencapai rm4.25 sen. Kalau beli nasi lauk kuah kari tabur dengan ayam goreng drumstick campur teh o beng, tak lepas bai...Camne lu orang boleh kaya dengan nuffnang ek?

Share sikit.

Hari ni nono pergi kursus..Ayo..tido sorang le jawabnya..

(Member gua tanya, terrornya gua sekali lafaz masa nikah, apa petuanya? Gambar kat atas tu membongkar segalanya, baca skrip je beb...!)

Ulasan

Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Nama blogger yang untung sampai RM12K tu ialah redmummy.

Saya pun tidak fikir mudah untuk mendapatkan pendapatan yang begitu hebat melalui ber blog saja.

Happy Monday, bro!
Mr feckry berkata…
wyne: memang dasat la itu merah punya mak
ardinihumaira berkata…
sayangkan suami tinggal-tinggalkan hik3.. bagus nono :D


pssst... nak dapat bebanyak duit nuff kena tanya kak red hehe
phewwwwwwwwww dasat sunnguh :)

template tu berbunga2 je nengok
yatie's EPISODE berkata…
dpt rm4 lbey kire ok la tu. lame2 nti dye jadik banyak la. nk dpt dwit byk2 tu, kne la tye blogger2 otai. sy pn tk brape tahu. (;
Mr feckry berkata…
ardhini:memang sayang la die tinggalkan gua
Mr feckry berkata…
miss lolly:bagi lu semangat
Mr feckry berkata…
yatie: kene usehe lebih ni
YanaMIB berkata…
ewah dh tkr layout..wewiitt~

nk dpt duit kena rajin usaha..utk blogging, kena rajin update blog and rajin nekkan traffic blog..=)
Mr feckry berkata…
yana:nekkan traffic yang gua tak geti
HonEyBuNNy berkata…
itu la...kena setiap masa la berblog..ngeh3
Mr feckry berkata…
hana:gua cuba untuk setiap masa berblog
E.d.Y berkata…
yang penting nak kaya kene cipta nama...kalau dah ada nama, hari2 org bukak blog kita...

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…