Langkau ke kandungan utama

The fren

Mereka...

Dulu, pernah kene tahan polis bile nak pergi rumah gua...

pernah makan nasi goreng burger dengan gua

pernah ponteng tuisyen same2.....

Mereka..ah..banyak kenangan dengan dorang. Banyak benda susah, benda senang gua buat dengan dorang..

Itu la the fren..seribu kenangan gua dengan dorang....

Super sunday..yang lepas, wa pi main futsal. Ops, tonement futsal...member lama wa ajak, member yang gua anggap sedarauh6 sehidup semati wa dulu..

Game tu jumpe kan wa dengan member yang dulu-dulu , yang pernah men basikal dengan wa.. Gua tau game tu kitorang takkan menang. Dan gua tau, semuanya datang sebab dengan satu tujuan. Nak main bola macam dulu, nak enjoy same2 sambil main bola, nak gelak-gelak sesama.

Memang game tu kitoang tak menang, tapi kitorang menang di hati masing-masing...gua panggil ini semangat best 99. Tahun 1999, segalanya bermula..kitoang kenal..

Mase tu sangat budak-budak..

Sekarang masing-masing dengan life masing-masing.. Semuanya hidup perjuangkan nasib sendiri..

Life berkawan sangat seronok, lu orang takkan rasa masa lu orang tengah njoy dengan kawan lu orang..tapi luorag akan rasa seronok apabila korang rindu kenangan lu orang dengan fren luorang.

Hakim, fariz, kulop, nik , fahmi, amin..bagi aku, kita baru lepas satu  ahad yang sangat best, aku tau korang tak pikir pasal menang game futsal tu, tapi pasal frenship kite kan, nak borak, gelak2 sama, bakar2...

Aku doa..korang berjaya dalam hidup korang...thanks a lot to be my fren..


kami..ada di antara gambar ni..

Kehadiran gua di tournement futsal anjuran bendera yang ade kat belakang tu bukan sebab gua suport, tapi sebab gua naak main bolla dengan member gua.. itu sahaja..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…