Langkau ke kandungan utama

Dinner opis

Semalam dinner opis gua. Best wo, ada kambing golek. Siap bleh tapau sekali. Tahun tema lebih kepada islamic.

Sebab agaknya sebab tu depa buat pertandingan busana muslim, sajak, pastu ade minta team saujana nyanyi nasyid. Dulu selalunya depa akan buat pertandingan karaoke(wa salah seorang candidatenye), this year no karaoke. Laghoooo!

Dalam tengah wa makan tu, team saujana ni sibuk panggil gua untuk nyanyi dengan depa. Tapi wa tetapkan pendirian, no more mic for sing to nite. Lantaklah, depa nak tarik gua ke panggil bagai nak gile ke, wa tetap tak naik. Cukup dah kot zaman2 nyanyi kat stage ni. Dulu tu, kire pengalaman je la.Tahun ni wa pegang mic just untuk baca doa aje.

Yes, tukang baca doa. Tak tahu kenapa orang suh wa, orang minta wa pegi je.

Cabutan bertuah semalam wa dapat hadiah. Untuk a'isyah la tu.


Actually cabutan bertuah yang no 39. Hadiah yang ade tulis MC tu dapat sebab baca doa. Baca doa pun dapat hamper..memang semua orang malam tadi dapat hadiah.

Balik rumah tengok a'isyah tengah golek2. Eh tak tido lagi anak papa ni.

Meh tengok a'isya senyum tergolek2.


ok dats all. Hari ni cuti tapi banyak sikit keje nak buat. Jom doakan anak buah gua yang seat pmr hari ni. Nama dia Umarul Aiman. Semoga Allah beri die 9A , dan jadi anak yang soleh!

Babai, meh a'isyah babai sekali untuk kawan blogger papa...babaiiii..

Ulasan

AcikTanpaNama berkata…
alolo..perasan cute la tu. apa da baca doa dapat hamper..kurang pahala..masuk ke hamper..heheh
kechixx hussain berkata…
alolo....muka anak ikut ayahnya lah...;)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…