Langkau ke kandungan utama

aku yang kuat


Kisah ini menunjukkan aku yang sangat kuat. Suatu hari yang sangat indah di AG untuk 3 hari yang lepas. UPKK buat potluck. Dorang jemput la geng SPP makan sekali.

"Aku rase pelik dah kalu si zul lambat nak pergi makan,"kata hazrile.

Padahal time tu memang la sangat busy bagi aku. Walaupun dijemput oleh geng UPKK berkali-kali, aku tetap dengan pendirian ku. Tiba-tiba perutku berbunyi.

"Aduh lapa plak, semalam dah la aku makan last tengahari," bisikan hati telah berbunyi dan hidungku terbau-bau bihun goreng dorang.

Tanpa melengah-lengah masa, aku pun mengankat punggungku dari tempat duduk dan terus menerpa ke makanan yang telah terhidang. Kata orang nak melangkah tu biarlah dengan kaki kanan.

Prraappp!" Menatang ape plak kat kaki aku ni..,"aku terpijak sesuatu.

"Alamak, zul charge saye la,"kata cik Tul semacam nak menangis.

Ayo...nape la AG ni buat power supply kat lantai. Memanglah aku tak nampak. Sie-sie je dah kene pijak dengan aku. Ni sape aku nak salahkan, aku ke lantai ni?

Semalam along kate aku paling kuat, umur 5 tahun dah start puase.Haha..patutla charger dengan extension CIk Tul pecah aku pijak. Memang dari kecik aku ni dah kuat.

(aku ganti dah charger die....)

Ulasan

amirahsyuhada berkata…
semalam aku perasan satu lagi kekuatan kau, kau kuat tidur!
Nazura Iqa berkata…
Ammm.... Pakdik, Iqa nak bagitau ni:

First, da la tak ingat diri dia puasa start umur berapa!

Second, jangan perasan sangat la! Itu pun kuat puasa tapi pakdik kata " patutlah aku kuat.kuat sejak kecik ". Yang pakdik kata kat atas tu ( komen Iqa ), kuat strength. Yang kecik2 kuat puasa!

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…