Langkau ke kandungan utama

Bowling Raya 2009

Bola ni aku nak buat curve. Tapi die macam...

Masa jalan raya hari tu, bebudak ni sempat juga ajak pi main bowling. Orang sibuk berjalan raya dorang ajak pi main bowling. Dah la lame gile aku tak main bowling ni. Tapi sekali sekala ok juga kan.


Seingat aku last sekali main bowling dengan family along kat perak hari tu. Bowling sukan seronok-seronok aku je. Aku tertarik dengan cara balingan nik. Bola die curve. Aku pun minta lah dia ajar aku cara balingan macam tu.

Hahaha..setelah puas aku belajar, akhirnya aku dah biasa dengan teknik balingan bola curve. Kire macam Shalin Zulkifli la. Cuma baling aku tak cukup mantap lagi sebab rata-rata pin akan tinggal 2 or satu yang tak jatuh.

Lama betul Tak keluar dengan bebudak ni. Rasanya hanya hari raya je yang dapat buat kitorang berkumpul macam ni.

Aktiviti bowling ni kire mengimbau zaman kitorang masa budak-budak dulu la. ya la masing-masing dah ade life sendiri. Yang dah jadi bapa pun ada. Cepat betul masa berlalu. Anyway goodlucks kat they all...yang jual keta tu..harap-harap dapat jual banyak supaya boleh belaja aku lagi lepas ni.




Slidshow bawah ni antara cebisan gambar masa bowling hari tu. Untuk kengkawan semua..selamat hari raya. Maaf Zahir batin. Kalau ada tersilap kata kire kosong-kosong. Semoga kita jumpa lagi.

Ulasan

HLiza berkata…
korang kalau dah posing ramai2 tu macam mafia..takut along..
Mr feckry berkata…
geng rimba bara
Nazura Iqa berkata…
Geng rimba bara tu pe???

Iqa tengok.....

Macam sekumpulan super hero ade la.....

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…