Langkau ke kandungan utama

Gegaran sepang!

Satu inspirasi yang membuatkan aku kagum dengan orang bijak pandai Malaysia.

Aku teruja betul dengan berita muka tengah Berita Harian. Lotus F1 1Malaysia.

Tahun depan Malaysia bukan saja menganjur, malah boleh jadi salah seorang competitor F1.

Menarik betul projek ni. Kereta f1 Malaysia yang pertama ni akan menggunakan enjin jenis Cosworth.

Gila Cosworth ni kalau nak tahu dah 43 tahun produce enjin untk F1. Tapi last sekali kalau tak silap aku dorang tahun 2006. Menurut Datuk Tony Fernandes sebagai Principal Latus F1 Malaysia ni, buat masa ni dorang menerima 6000 permohonan kerja untuk masuk team ni.

Aku pun apply juga. Tapi dah tentu position main driver kereta. Agak pening juga la sebab MIke Gacoyne selaku pengarah teknikal ni dah macam terpikat dengan Fairuz Fauzy . Mungkin Mike tu belum tengok rekod aku dekat PSP.

Dah banyak pelumba handalan aku tewaskan. Kalau dia dapat track rekod aku..memang aku kene panggil dengan team F1 ni.

Ini lagi satu projek yang mengkagumkan hasil dari kepala otak Mr Tony.

Terkejut aku tengok moto gp dulu ada moto lambang air asia. Sebelum ni yang aku pernah tengok lambang petronas je.

Walaupun aku tak berapa suka dengan corak design motor air asia ni, tapi kira boleh blah dan membanggakan juga la.

Sebab dua mat rempit utama Malaysia ni dapat top 20 dunia tu.

Alasan yang boleh aku bagi, dorang ni kalah denagn moto aku yang Rossi pinjam tu mungkin sebab dorang tak tampal stciker The Doctor dan minyak 2t dorang tak wangi.

Lagi satu, aku ada pesan ngan Rossi, seat moto tu kasi wax..nak tau kenapa, cuba try bawa awek naik motor tu. Baru tau.

Sejak 2, 3tahun ni lah projek Malaysia yang aku rasa teruja, Dan bleh kasi slutt kat Mr Tony tu. Aku rasa one dey nanti dia ni mesti jadi cam Alex fegurson.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…