Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 1 November 2009

Man Utd 2-0 Blackburn Rovers

Tunggu punya tunggu game Man utd malam tadi akhirnya dapat juga aku tengok. Aku ni jenis susah nak tengok game Man Utd kalau start lebih dari pukul 12.

Tapi pagi tadi aku dapat juga bangun. Semata-mata Man Utd tu aku bangun.

Masa aku bangun tu, puas aku meraba-raba kemanakah handphone ku itu, setelah aku berjaya mencapainya , aku lihat jam tepat pukul 4 pagi!

Cis terlewat sikit je. Aku dapat tengok result je. Dengan hati yang tak best aku pun membancuh ali cafe power root. Lagi best.

Sambil menginsafi diri, "kenapa aku boleh tak dengar alarm tadi."

Nasib Man Utd menang malam tadi. Bebudak man Utd ni sebenarnya risau kalau aku tak tengok dorang main.



video ni mase aku lepak ngan rooney dulu

Lemah semangat dorang kalau aku takde nak bagi semangat. Kelmarin rooney cakap kat aku," zul tolong la datang padang, nerves la kalau ko takde."

Aku pun menjawab," ok, korang jangan risau. Sungguhpun aku tak dapat main game dengan Blackburn ni, aku pasti akan tengok korang main. Tapi aku nak korang bermain dengan penuh semangat. Apa yang penting?"

"Kerjasama!!!" sahut bebudak Man utd secara serentak dan bergema old trafford petang tu.

Memang dorang bersemangat jitu. Malam tadi dorang sesah Blackburn 2-0 hasil jaringan rooney dengan Berbetov jendol. Ces terpaksa aku belanja berbetov makan cendol. Sebab aku ade betting dengan dia.

"Kalau hang sumbat sebiji, aku belanja hang semangkok cendoi," janjiku pada bebetov.
Share:

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

aku di kedai mamak semalam...smpai nak tertdo..aku nk tgok final je