Langkau ke kandungan utama

LIverpool 2-0 Man United

Kebakaran berlaku di hati si tua yang berambut putih tu. Sebelum game cakap besar macam boleh menang.

Tension melihat muka Alex tua yang cakap cam boleh menang je malam tadi.

Dapat sikit pengajaran dari Benitez yang sentiasa merendah diri walaupun memang ketinggiannya yang tak cukup tinggi.

Separuh masa pertama, sambil bergayut dengan HP aku dah bajet dah, malam ni Man Utd cam nak kalah je.

Liverpool main laju gila malam tadi. Rasanya dari segi penguasaan bola 78% liverpool control.

Cuma kadang-kadang Man Utd bagi counter sikit. 2nd half Torres yang digembar-gemburkan striker Liverpool yang sudah lemah tu kasi sumbat sebiji gol. Kalau Man United di gelar pasukan yang mengila di akhir perlawanan, memang tepat la. Tapi gila sampai tak ingat nak jage gawang sendiri.

Padah kalau terlampau ghairah cari gol.

Sekarang ni aku tengah arrange game boxing benitez dengan alex. Alex dikatakan sangat tidak berpuas hati dengan kekalahan semalam. Lepas je game semalam alex msg aku, "bro..lu arrange gua punya game boxing dengan beni jendol secepat mungkin..."

Ulasan

Tanpa Nama berkata…
Relax la...
hero kene kalah dulu...
hujung2 baru lah menyerlah...

Saje jer tu MU bg muka kat liverpool..

tension giler tak dapat tgk game yg bersejarah itu...
harap2 dpt tgk ulangan...
Mr feckry berkata…
tengok kat man utd tv.ade je rakamannye
amirahsyuhada berkata…
Budak lelaki kat kelas aku sumer mengantuk je tadi, bila aku sebut je MU, terus ada yang nak baling kerusi..haha
cik CumeY berkata…
huhuuhu....

tak sempat tengok bola lagi...huhuhu

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…