Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 11 November 2009

Putrajaya

Aku suka jalan-jalan time malam. Persint 2 adalah tempat paling best nak lepak bagi pengunjung-pengunjung Putrajaya.

Tidak kira siang atau malam. View memang cantik.

Tengoklah siapa arkitek dia. Che Det .

Pagi tadi sambil lepak dekat bilik termenung, aku baca Berita Harian semalam punya.

Topik yang menarik perhatian adalah jambatan Putrajaya dan kesitimewaannya.

Jambatan ni dah jadi port couple merendek atau bahasa urbannya dating. Kenyataan yang lebih best lagi perbuatan itu membuatkan penduduk setempat menjadi mual. Alahai, pasti couple yang date kat sana akan terasa.

Mengapa tempat tu jadi favourite couple-couple?

1stly tempat tu kan lawa. So,couple-couple mesti nak date kat tempat lawa sambil menikmati keindahan alam. Lagipun tempat tu terbuka. Kalau dorang date kat tempat gelap, jadi maksiat pula.

Memang lumrah, dari zaman P. Ramlee hingga ke zaman mawi kalau dating mesti tempat yang view lawa. Tapi kalau nak date kat tempat-tempat tu kena jaga adab sikit. Memang tak dinafikan kadang-kadang ada yang sampai bercuim mulut sambil tak heran dilihat oleh orang lain.

Itu memang salah. Cuba relax and just berbual-bual bukankah lebih menarik.
Share:

2 comments:

Nazura Iqa berkata...

Tak habis2 couple. Tak de orang lain ke?

Tanpa Nama berkata...

orang lain sape yek???
Jeng! Jeng! Jeng!

Iqa,
tempat cantik selalunya mmg jadi mangsa couple2 nieh...
klu sesama jantina??
Jeng! Jeng! Jeng! (Mcm pakdik awak)
Ops!!! sorry...

Ahli fiQRy...
Same jer lah...
cuba relax n just berbual2...
Dating jugak lah tuh!!!
Sengal!!!