Langkau ke kandungan utama

Futsal


Futsal. Game ni dah popular kat Malaysia. Aku tak tau kenapa game ni boleh jadi satu fenomena kat negara aku. Tapi yan penting aku pun telah lama sangkut kat game ni.

Dengan hati malas aku pergi futsal. Malas sebab aku rasa ngantuk giles punya. Tapi abe ajak, aku pun layan je. Semalam aku main futsal kat HTO subang. Aku langsung tak kenal sesape pun. Kira aku turun macam budak yang tak pandai main la. Tapi lepas game 1st, dorang semua terkejut dengan perfomance aku.

Baru dorang tau aku ni keeper legend.

Tapi aku mula rasa lutut aku sakit balik. Masih bole control lagi la. Agaknya lutut ni nak minta di urut kot. Takkan nak jumpa Pak Din tukang urut lagi..

Sejak dari lepas raya aku dah mula aktif main. Pantang di ajak, comfirm jalan. Kalau dulu orang ajak, macam-macam alasan aku bagi. Buakan aku tak nak main, boal sepak beb, aku membesar dengan bola. How come aku boleh tak suke. Ni semua pasal lutut aku. Kalau 2 tahun lepas lutut aku tak sakit mesti aku dah try selection Myteam ke, State selection ke.

Aku ingat sakit lutut aku ni akan mematikan minat aku dengan bola, tapi tuhan tu maha penyayang, sekarang aku boleh main balik. Walaupun tak macam dulu, tapi aku try catch up balik skill-skill lama aku.

Misi aku , nak main bola sampai bila-bila..nak main untuk ag nex year..

Sebut pasal bola, teringat dulu masa lepas SPM aku dengan budak-budak melaka selalu main bola kat dataran sejarah sampai tengah malam. Lawak betul. Fun gila masa tu, kalau nak bariskan semua nama yang terlibat memang tak larat aku nak menulis.

Kalau ada rezeki, teringin betul nak main bola macam dulu dengan budak-budak melaka. Teringat aku kat team 2c, team sekolah, team bola taman perumahan aku.

Paling tak boleh lupa, ponteng tusyen pastu main bola kat padang tokkong. Adui..sekali danny ong cikgu tusyen aku kejar kitorang kejar samapai kat padang. Memang lawak masa tu.

Aku ada satu impian, one day kalau aku masih ada hayat lagi masa tu, nak buat reunion dengan budak melaka bermain futsal. Takde hal gua payong. Janji main. Comfirm mengimbau balik nostalgia main bola masa zaman sekolah dulu.

Nostalgia best 2000..vespa kunci..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…