Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 8 Disember 2009

Ja'pau kawen

Wa..dengan rasa agak terlalu lama aku tak menulis blog sendiri.

Rasa macam dah kekok pula. Kadang-kadang menulis kat blog ni kena ada mood. Kalau mood tak best, tulis pun macam haram.

Hujung minggu yang lalu, aku pergi kenduri Ja'pau.

Kawen juga lu dengan awek lu.

Tapi kenapa lu tak jemput Abang toongggak lu?

Perjalanan ahad penat nak mampuss. Pasal aku pergi macam-macam tempat. Walaupun sibuk, aku turun juga kenduri ja'pau.

Ramai juga member-member yang tak turun, and aku tak perlu nak bariskan nama. Ala, dorang bizi kot.

So, cerita kenduri kawen ja'pau, aku agak terkilan sebab tak dapat karaoke. Mana taknya, asek dj pasang lagu arab je. Takkan aku nak karaoke lagu arab.

Majlis tu dah macam perkampungan arab aku rasa. Mana taknya Ja'pau kan arab. Arab mana aku tak tahu.

Ada sesetengah pendapat, orang menulis blog ini orang bodoh. Cepat melatah. Itu pendapat dorang la, kita tak boleh kacau. Sebab aku teringat, " jadi macam pokok, bila orang baling batu @ kayu, kita jatuhkan buah yang ranum."

Lu pikir la sendiri!

-) gua aku tetap blogging sampai bila gua rasa nak stop. (-
Share:

2 comments:

HLiza berkata...

memang saja pasang lagu Arab tu supaya ko tak menyumbangkan karoke..

Tanpa Nama berkata...

apa citer ni? mcm tak puas hati fgn reader blogger je?