Langkau ke kandungan utama

Mohd Idwan-really enjoy my holiday with my frenzs. thanks guys.. luv u all..on Sunday


Tajuk entry tu aku copy dari profile facebook penang(mamat yang berbaju putih). Minggu lepas mamat ni lepak KL.

Abe (mamat yang berbelezer hitam dan berkemeja putih) call aku," zul malam ni aku bawa player malaysia main futsal dengan kita."

Aku jawab" abbas ke?"

"Kau tunggu dan lihat je nanti."jawabnya lagi.

On da way ke U-one futsal kat Subang aku tengok macam kenal je mamat kat dalam kereta ang abe naik. "La Penang ke?"

Mangkuk tu cam biasa la terkejut dengan kenaikkan tubuh badan ku ni. Tapi mamat ni still gelap cuma dah ada jerawat. Penang ni antara defend terbaik yang pernah main futsal atau bola dengan aku. Masa main futsal hari tu, nampak dia ada improve dari dulu.

Sebut pasal bola aku teringat kenapa dia boleh kena terminate masa main untuk wakil kolej dulu.

Masa game dengan UTM dulu, aku kena tarik diri pasal injured kat kaki. Abe awal-awal lagi kena reject pasal konspirasi jahat. So, aku and Abe pun pergi la tengok game tu. Nak jadikan cerita masa game tu mamat ni ada buat fumble. Nyaris buat own goal.

"Ish penang ni, nasib tak own goal," kata coach aku.

Lalau aku sampuk," Abang Bad, Penang memang selalu buat own goal. Masa saya main dengan dia pun dia banyak kali buat own goal. Tengok la masa tournement kolej hari tu, kan team saya kalah pasal dia buat own goal."

"Iye ke? tak boleh jadi ni," jawab abang bad.

Besoknya lepas training kat kolej dia balik rumah. Bising-bising." Bodoh la abang bad tu, dia reject nama aku untuk pergi pahang. Kalau nak reject, reject la awal-awal."

Aku dengan abe dah tergelak. Tapi senyap je. Agak lama la aku dan abe simpan rahsia tu. Lepas dia kena reject, dia cuma aktif dalam game fifa manager je.Mungkin dia dah frust jadi player, and nak jadi manager bola pula. Ajak main futsal pun tak nak masa tu.

Lama juga la dia protes tak nak main bola.

Aku rasa abang bad reject nama dia pasal, aku cakap dia selalu buat own goal masa game kat abang bad la masa tu.

Ulasan

Mr feckry berkata…
sape yang comel?
mania berkata…
Mcm harem... hahaha..
Tq bro sbb story bnda ni.. trigt zaman kta sama2 dlu.. huhuhu..
Tanpa Nama berkata…
Mamat tu kawen beb...ngn sye..hua..hua..hua

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…