Langkau ke kandungan utama

Cancer


Tak ingat bila..tapi gua(aku dah m acam terbiasa pakai kata ganti nama ni) pernah tanya kat anak aji semail," sakit ke ko pergi treatment kat alferd tu?"

Anak aji semail pun cakap," tak nak cakap sebenarnya, tapi dah ditanya terpaksalah jawab. Sakit sampai tak terkata."

Gua terkedu. Budak ni buat gua diam seketika.

Anak aji semail pergi alferd tak bagi tau gua. Gua bukan apa, cuma nak pesan kat dier belikan aku baju sejuk kat sana. Dengar cerita baju sejuk kat sana best. Belum pakai dah tak sejuk. Tu yang gua mengidam tu.

Risau pula gua dengan anak aji semail ni. Takut pula kalau apa-apa jadi dengan dia. Korang mesti tetanya-tanya dia sakit ape.

Sakit yang bahaya. Serius bahaya.

Aku doakan anak aji semail ni balik dan sembuh. Satu pesanan untuk dia, udara kat Malaysia ni walaupun tak sejuk tapi sedap di hirup. Jadi gua tunggu lu balik dan gua doa lu selamat dalam pembedahan kali ni.

Gua tau lu orang kuat..kan lu ni degil..

Nanti kalau dah balik sini, aku ingat nak bawa dia pergi urut..

-: gua baru pas layan cerita princess diary:-

Ulasan

huhuhu. semoga die cepat sembuhhhhhhhhh.

citer pwincess tu beshhh ke ?
s y i e r a berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
s y i e r a berkata…
insyaALLAH sehat (:
tu la..aku pun nk tanya,.,.

best ker citer tu?

aku rasa aku penah tgk la..

ingat2 lupa
Mr feckry berkata…
miss lolly: citer tu best
Mr feckry berkata…
syiera..tolong doakan
Mr feckry berkata…
embun: citer ni selalu kuar kat astro
Mr feckry berkata…
ko tak faham sudah
Nazatul shima berkata…
harap die cepat sembuh jgk..amin..udara malaysia skarang panas..bahaya..
Mr feckry berkata…
Shima..tadi ujan..

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…