Langkau ke kandungan utama

Gua da ready-World Cup 2010

Piala Dunia 16 hari lagi.

Gua dah ready untuk world cup 2010. Musim ni gua sokong England dan juga Argentina. Selama ni gua penyokong tegar Brazil. Tapi, tahun ni gua dengan rasa senang hati untuk tak menyokong pasukan kelahiran Pele tu.

Sebagai bukti gua sokong England dan Argentina, gua dah melayangkan duit gua untuk membeli jersey ni. (senang gile nak buktikan dah jadi peminat).

Gua komen sikit pasal jersey ni. Jersey England adalah yang paling cun sekali. Lain dari yang lain. Kain dia pun lain dari jersey negara lain. Warna putihnya akan membuatkan badan yang memakai nampak tough dan macho.

Jersey Aregintina pula masih berasaskan corak lama, namun kombinasi colournya masih menawan di atas padang. Warna yang serasi dengan rumput padang biasanya warna yang terang. Jadi penyokong akan suka tengok pasukan tu bermain walaupun hanya di kaca TV.

Tambah lagi, Argentina ni bakal menurunkan pemain-pemain bertaraf bintang.

Baru-baru ni gua install game world cup 2010 kat PSP gua, tak sangka team Malaysia ada untuk asia group. Nama players semuanya dorang letak pelayer sebenar. Selama gua hidup, gua tak pernah main game bola yang ada team Malaysia. Terharu beb.

Gua tak nak komen pasal mesin judi piala dunia di halalkan oleh malaysia. Sebab, sejak lahir kita dah di ajar rukun Islam kan.

So pandai-pandai la gua, luorang dan semua rakyat Malaysia bijak dalam penghayatan Islam.

Ulasan

Nazatul shima berkata…
semangat kebolaan betol..btw, baju tu, cap ape?ngeh3..
Mr feckry berkata…
Nazatul:cap siam le
Hazzy Ishak berkata…
tak minat lah bola
wakakaka
alinac lover berkata…
hahaha...peminat tegar brazil da berpaling arah ek
Mr feckry berkata…
Hazzy:takpe..lu layan je
Mr feckry berkata…
alinac :brazil dah tak best
annfrendly berkata…
cantiknya jersi tu...
lu tak beli utk gf lu sekali ke? boleh pakai sama2 :)
aku suka gak dua2 team ni
Mak Su berkata…
nak tgk game yg ada argentina jer
Mr feckry berkata…
ann:nanti gua cari untuk dia sekali
Mr feckry berkata…
embun:buktikan
Mr feckry berkata…
maksu:aik minat argentina?
ElyaElmo berkata…
alaa..gua tak layan sgt laaaaa..hu3
cano yeh???
::cdot the dot:: berkata…
turun mapley sini...
Mr feckry berkata…
elya:ala nanti balak lu bawa p maple tengok bola baru lu tau
Mr feckry berkata…
cdot:gua da kena ban dengan mapley umah gua
ayut berkata…
ko sokong argentina, so aku pun sokong gak...akukan penyokong kuat ko.
Mr feckry berkata…
ayut:ko beli le stu jersey
stiffler berkata…
apa woi sokong team kuat kuat..slovakia sudah..baru mencabar!
stiffler berkata…
mana tempat nak follow..celaka punya payah nak follow
enyheartsdiamond berkata…
i sokong germany! :))

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…