Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 26 Mei 2010

Gua da ready-World Cup 2010

Piala Dunia 16 hari lagi.

Gua dah ready untuk world cup 2010. Musim ni gua sokong England dan juga Argentina. Selama ni gua penyokong tegar Brazil. Tapi, tahun ni gua dengan rasa senang hati untuk tak menyokong pasukan kelahiran Pele tu.

Sebagai bukti gua sokong England dan Argentina, gua dah melayangkan duit gua untuk membeli jersey ni. (senang gile nak buktikan dah jadi peminat).

Gua komen sikit pasal jersey ni. Jersey England adalah yang paling cun sekali. Lain dari yang lain. Kain dia pun lain dari jersey negara lain. Warna putihnya akan membuatkan badan yang memakai nampak tough dan macho.

Jersey Aregintina pula masih berasaskan corak lama, namun kombinasi colournya masih menawan di atas padang. Warna yang serasi dengan rumput padang biasanya warna yang terang. Jadi penyokong akan suka tengok pasukan tu bermain walaupun hanya di kaca TV.

Tambah lagi, Argentina ni bakal menurunkan pemain-pemain bertaraf bintang.

Baru-baru ni gua install game world cup 2010 kat PSP gua, tak sangka team Malaysia ada untuk asia group. Nama players semuanya dorang letak pelayer sebenar. Selama gua hidup, gua tak pernah main game bola yang ada team Malaysia. Terharu beb.

Gua tak nak komen pasal mesin judi piala dunia di halalkan oleh malaysia. Sebab, sejak lahir kita dah di ajar rukun Islam kan.

So pandai-pandai la gua, luorang dan semua rakyat Malaysia bijak dalam penghayatan Islam.
Share:

21 comments:

Nazatul shima berkata...

semangat kebolaan betol..btw, baju tu, cap ape?ngeh3..

Mr feckry berkata...

Nazatul:cap siam le

Hazzy Ishak berkata...

tak minat lah bola
wakakaka

alinac lover berkata...

hahaha...peminat tegar brazil da berpaling arah ek

Mr feckry berkata...

Hazzy:takpe..lu layan je

Mr feckry berkata...

alinac :brazil dah tak best

annfrendly berkata...

cantiknya jersi tu...
lu tak beli utk gf lu sekali ke? boleh pakai sama2 :)

embun d tengah malam berkata...

aku suka gak dua2 team ni

Mak Su berkata...

nak tgk game yg ada argentina jer

Mr feckry berkata...

ann:nanti gua cari untuk dia sekali

Mr feckry berkata...

embun:buktikan

Mr feckry berkata...

maksu:aik minat argentina?

ElyaElmo berkata...

alaa..gua tak layan sgt laaaaa..hu3
cano yeh???

::cdot the dot:: berkata...

turun mapley sini...

Mr feckry berkata...

elya:ala nanti balak lu bawa p maple tengok bola baru lu tau

Mr feckry berkata...

cdot:gua da kena ban dengan mapley umah gua

ayut berkata...

ko sokong argentina, so aku pun sokong gak...akukan penyokong kuat ko.

Mr feckry berkata...

ayut:ko beli le stu jersey

stiffler berkata...

apa woi sokong team kuat kuat..slovakia sudah..baru mencabar!

stiffler berkata...

mana tempat nak follow..celaka punya payah nak follow

enyheartsdiamond berkata...

i sokong germany! :))