Langkau ke kandungan utama

Lantai Merah-3


Pagi-pagi aku dah bangun. Ye la niat nak masuk kelas awal sikit. Dapat la prepare sikit.Lepas mandi aku kejut si Mae."Ui Mae, bangun la.Hang takdak kelas ka?"ai berbunyi pun tak budak ni.

Lepas aku siap-siap aku pun pakai la kasut. Tetiba aku rasa semacam je seluar ni. Alamak, potong betul la..bila pula seluar ni koyak? Tanpa buang masa dengan sepantas kilat aku pergi tukar.

Tapi mana ada seluar lagi,semua aku dah hantar dobi . Ah..masak betul la."Wei Mae! Hang bangun sat,"aku kejut gak mamat ni sampai bangun.

"Apa dia hang ni,aku dok baik punya tidoq hang kacau aku pasai pa?"ala angin pula mamat ni.

"Wei, pinjam sat seluar hang,aku takdak seluaq nih." Puas la aku rayu kat mamat ni. Akhirnya dapat la juga.

Tengok jam dah 8.30 dah ni.Kelas 9.15. Sempat ni. Aku pun pecut pergi kolej. Fuh!Nasib la aku sempat sampai. Dan hari itu aku dapat teruskan proses pembelajaran aku dengan selamat. Tapi aku hairan sikit, apahal orang asyik senyum kat aku je. Mungkin dorang perasan kot ni seluar si Mae.

Sampai je rumah aku pun salin la baju. Bila aku nak buka je seluar ni aku tengok zip dah buka. Aik sekuar ni zip dia auto ke?Pelik ni.Hati aku mula berderau.Darah dah naik ke muka.

Ahhhhhh!!!!Zip aku tak tutup dari pagi!!!!!!!Ceh patut aku rasa berangin je tadi.

Ulasan

Mr feckry berkata…
ardhini:tau takpe
HLiza berkata…
Pencemaran pemandangan..
:::DaK KeCiK::: berkata…
hahahaaaa,boleh pulak macam tu..Cuai betul lah u ni..
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,nak gelak banyak2 boleh?hihi
Anne Boleyn berkata…
hakhakhak...lenkali hati2 yerr.. :)
Mr feckry berkata…
Hliza:Tercemar ke?
Mr feckry berkata…
Dakkecik:sukanya lu ek
Mr feckry berkata…
Anne:bukan gua le
akuvision berkata…
jeng jeng jeng, apa la tidak check terlebih dahulu. Bikin skandal wooo!
enyheartsdiamond berkata…
hahahaha.. kelakar lah u ni ;p
Mr feckry berkata…
akuvison:skandal?
Mr feckry berkata…
embun:memang fresh
Mr feckry berkata…
eny:hahaha

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…