Langkau ke kandungan utama

Lantai Merah-prakata


Gua nak share satu story dengan lu orang . Cerita ni tajuk dia lantai merah. Lu orang jangan tanya gua kenapa gua nak share cerita ni. Nanti-nanti lu orang akan tau kenapa gua saja nak share.

Tapi jangan lupa tagline gua, takkan berlaku sesuatu dengan reason kebetulan.

Lantai Merah.

Cerita perantau. Perantau yang datang dari negeri yang di gelar, negeri Tuah City. Sejak berusia 17 tahun 'dia' telah jejakkan kaki ke bandar yang bergelar Ah Loi City. Dia memulakan hidup macam hawau. Semua benda tak tau. Sehinggakan dia orang panggil budak nerd.

Lu orang tau budak nerd? Lurus bendul la.

Perpindahan 'dia' ni ke Kota Ah Loi adalah di sebabkan beliau telah menyambung pelajarannya ke menara gading.

Siapakah 'dia'?

Dia yang gua maksudkan adalah Karl Zafran Mohd Daniel.

Apa yang best sangat kat budak yang namanya Karl Zafran Mohd Daniel tu? Ha..yang tu gua nak share story dia.

Cerita Lantai Merah ini adalah berkisarkan story mamat ni dari Zero ke Hero. Ceh macam segment dalam Astro pula. Gua akan bawa lu orang benar-benar kenal, siapa itu Karl Zafran Mohd Daniel. Kalau awek, comfirm cair dengan dia. Kalau jantan comfirm rase nak terajang dia.

Cerita Lantai Merah ni gua nak tulis kat blog dulu. Kalau tak silap storyline dia mencecah sampai 30 episod. Yeke 30 episod? Ya memang betul. Kalau gua panjang nyawa, gua akan tulis sampai 30 episod. Satu episod bersamaan satu entry.

Lu orang jangan tanya bila cerita ni akan tamat. Pasal gua pun tak tahu.

Gua ingat kalau citer Lantai Merah ni siap sampai 30 Entry, gua nak compilekan pastu gua nak hantar kat Megah Holding Corp. Suruh dorang terbitkan.

Ok tu je starting gua nak tulis. Kalau gua tak tulis macam ni lu orang takkan tau ni project gua. Silap-silap lu orang ingat ni story gua plak.

K gua chow dulu...

Ulasan

::cdot the dot:: berkata…
ni jek???? ni jek ke?? penat gua tunggu lu hari2,tetiba gua masuk, lu bg ni jek??? kenangan terindah betul!!! lu betul2 bikin gua down hari minggu ni..
Mr feckry berkata…
cdot: apa lu espect?ayooo
Nazatul shima berkata…
betol2 ke ni?hehehe..nnti kalo da publish let me noe..ley aku try bace..hehee..
akuvision berkata…
mana ceritanya bro?, gambar Hwoarang tu!
Mr feckry berkata…
nazatul:betul le gua nak wat ni
Mr feckry berkata…
akuvision:nanti gua publish
Syida Shukor berkata…
haha bunyi macam best . kena tunggu ni (;
ardinihumaira berkata…
publish tau.. kitorang tunggu hendap hehe
Mr feckry berkata…
syida:just wait and see
Mr feckry berkata…
ardhini: tunggu wa publish blog dulu..
Rina (◕‿◕)✿ berkata…
wah. tulis novel ke bro?
Frodo Baggins berkata…
huhuhuhuhu lantai merah?
tajuk terbaik dari ladang arr bro!
sambung2.


>>___<<
Mr feckry berkata…
rina:lebih kurang camtu la
Mr feckry berkata…
frodo:sabr ek..nanti gua buat
aku ingatkan karl arip pakai skyline budak usana..heheheh
cepat cepat tunjukkannya :D
Solehah berkata…
best nama watak utama tu..
Mr feckry berkata…
embun: oh tidak sekali
Mr feckry berkata…
miss lolly:sabau le
Mr feckry berkata…
soleha:penat gua cari
annfrendly berkata…
aiyok..
baru taw tadi tu cerita rupanya..
bagus2.. cerita yang amat mantapp..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…