Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 2 Mei 2010

Lantai Merah-prakata


Gua nak share satu story dengan lu orang . Cerita ni tajuk dia lantai merah. Lu orang jangan tanya gua kenapa gua nak share cerita ni. Nanti-nanti lu orang akan tau kenapa gua saja nak share.

Tapi jangan lupa tagline gua, takkan berlaku sesuatu dengan reason kebetulan.

Lantai Merah.

Cerita perantau. Perantau yang datang dari negeri yang di gelar, negeri Tuah City. Sejak berusia 17 tahun 'dia' telah jejakkan kaki ke bandar yang bergelar Ah Loi City. Dia memulakan hidup macam hawau. Semua benda tak tau. Sehinggakan dia orang panggil budak nerd.

Lu orang tau budak nerd? Lurus bendul la.

Perpindahan 'dia' ni ke Kota Ah Loi adalah di sebabkan beliau telah menyambung pelajarannya ke menara gading.

Siapakah 'dia'?

Dia yang gua maksudkan adalah Karl Zafran Mohd Daniel.

Apa yang best sangat kat budak yang namanya Karl Zafran Mohd Daniel tu? Ha..yang tu gua nak share story dia.

Cerita Lantai Merah ini adalah berkisarkan story mamat ni dari Zero ke Hero. Ceh macam segment dalam Astro pula. Gua akan bawa lu orang benar-benar kenal, siapa itu Karl Zafran Mohd Daniel. Kalau awek, comfirm cair dengan dia. Kalau jantan comfirm rase nak terajang dia.

Cerita Lantai Merah ni gua nak tulis kat blog dulu. Kalau tak silap storyline dia mencecah sampai 30 episod. Yeke 30 episod? Ya memang betul. Kalau gua panjang nyawa, gua akan tulis sampai 30 episod. Satu episod bersamaan satu entry.

Lu orang jangan tanya bila cerita ni akan tamat. Pasal gua pun tak tahu.

Gua ingat kalau citer Lantai Merah ni siap sampai 30 Entry, gua nak compilekan pastu gua nak hantar kat Megah Holding Corp. Suruh dorang terbitkan.

Ok tu je starting gua nak tulis. Kalau gua tak tulis macam ni lu orang takkan tau ni project gua. Silap-silap lu orang ingat ni story gua plak.

K gua chow dulu...
Share:

21 comments:

::cdot the dot:: berkata...

ni jek???? ni jek ke?? penat gua tunggu lu hari2,tetiba gua masuk, lu bg ni jek??? kenangan terindah betul!!! lu betul2 bikin gua down hari minggu ni..

Mr feckry berkata...

cdot: apa lu espect?ayooo

Nazatul shima berkata...

betol2 ke ni?hehehe..nnti kalo da publish let me noe..ley aku try bace..hehee..

akuvision berkata...

mana ceritanya bro?, gambar Hwoarang tu!

Mr feckry berkata...

nazatul:betul le gua nak wat ni

Mr feckry berkata...

akuvision:nanti gua publish

Syida Shukor berkata...

haha bunyi macam best . kena tunggu ni (;

ardinihumaira berkata...

publish tau.. kitorang tunggu hendap hehe

Mr feckry berkata...

syida:just wait and see

Mr feckry berkata...

ardhini: tunggu wa publish blog dulu..

Rina (◕‿◕)✿ berkata...

wah. tulis novel ke bro?

Frodo Baggins berkata...

huhuhuhuhu lantai merah?
tajuk terbaik dari ladang arr bro!
sambung2.


>>___<<

Mr feckry berkata...

rina:lebih kurang camtu la

Mr feckry berkata...

frodo:sabr ek..nanti gua buat

embun d tengah malam berkata...

aku ingatkan karl arip pakai skyline budak usana..heheheh

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

cepat cepat tunjukkannya :D

Solehah berkata...

best nama watak utama tu..

Mr feckry berkata...

embun: oh tidak sekali

Mr feckry berkata...

miss lolly:sabau le

Mr feckry berkata...

soleha:penat gua cari

annfrendly berkata...

aiyok..
baru taw tadi tu cerita rupanya..
bagus2.. cerita yang amat mantapp..