Langkau ke kandungan utama

Manusia selalu sebuk


Dulu masa gua kecik-kecik gua selalu nak jadi orang dewasa. Orang dewasa best. Semua benda boleh buat.

Masa kecik tak best..buat semua orang marah. Pastu, semua kena minta tolong orang. Dan orang akan selalu pantau kita.

Tapi bila gua dah besar, gua rasa gua nak kembali zaman kanak-kanak. Zaman gua kenceing malam. Zaman gua menagis, sebab gua balik dari tadika tapi tak ada sesiapa kata rumah, zaman gua nak kencing pastu zip seluar tersepit kat anu gua. Sakit giela tau!

Tapi best...really miss the momment.

Sekarang gua asyik bizi. Semalam gua kena layan latihan pc i-mac. Gua tak pernah guna , tapi gua sangat teruja ingin tahu. Ya la nak harap bei sendiri, memang tak dapat la. Harga pc tu je dah cecah RM 20 k.

Hari ni gua still BZ!

Gua cuak juga nanti bila gua dah ada anak dan family, gua masih bizi. Ya la, punca anak-anak terabai adalah akibat dari mak bapa yang sibuk mengejar dunia.

Cerita pasal lantai merah, gua akan post kan entry 1st cerita tu dalam minggu ni. Insya allah.

Ulasan

ada berkata…
kan, mmg la kadang2 terpikir bestnya jadi budak2, tapi jugak, terpikit, terujanya menjadi orang dewasa,. yg penting, kita wat yang terbaik sepanjang hidup,.
Mr feckry berkata…
ada: betul tui
Mak Su berkata…
baca perenggan dua; aaaaaooouuu, adoi!
y@n@ M!B berkata…
laki bz kire oke lg kut..klu pompuan bz br terabai anak2..huhu~
xpun hang da kwen sok tkr keje len..ngee~ =p
aku suka jadi remaja
Mr feckry berkata…
maksu:awat
Mr feckry berkata…
yana:ingat senang nak cari keje
Mr feckry berkata…
embun:aku pun
ElyaElmo berkata…
betol...elya pun takot kalau elya dah aade anak nnt..elya sebuk mencari rezeki lebih..so sekarang ni laa masa untuk cari rezeki lebih kan??
jum be my biz partner??
ayut berkata…
ko disclose jugak ye kes ko selalu tersepit dulu..hahahahah
annfrendly berkata…
hurrmpphh..
geget jari jelah nak beli PC MAC nie...
lawanye..
Mr feckry berkata…
ann:mahal giler tau

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…