Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 14 Mei 2010

pasca Mr Fitness

Esok hari tournement Mr Fitness.

Gua dah mula rasa keletihan. Mungkin trainning gua lebih teruk dari biasa dan badan gua dah mula merajuk dengan gua. Pasal hampir setiap hari gua suruh badan gua angkat berat-berat.

Jog atas tracmil sejauh 2.4 km memang amat menyiksakan. Gua cuma mampu paling cepat dalam masa 15 minit. Bench press pula setakat ni gua hanya mampu dapat angkat seberat 100 kg saja. Dead lift gua cuma dapat angkat yang seberat 130 kg. Chin up pun gua hanya boleh 10 kali je. Manakala sit and reanch gua cuma boleh sampai 80 kg.

Guu rasa macam payah je. Memang la kalau orang biasa dengar dorang akan kata semua tu berat. Tapi cuba tanya Arnold szhwennegger, sazali, Malek Noor, dorang comfirm gelak je.

So macam mana.

Gua cuba merancang strategi sikit, gua cuba score dekat jog. Sebab, body builder biasanya dorang memang tak boleh jog. Lu orang pernah tengok Malek Noor jog. Memang tak pernah. Nak tau kenapa dorang tak jog?

Sebab, bila jog, badan tak boleh kembang. Muscle akan statik macam tu je. Sebab tu body builder tak jog.

Kat situ gua ada advantage esok. Sebab dalam minggu ni hampir setiah hari gua jog 2.4 km dalam masa 15 minit.

Semalam gua rasa macam nak pitam. Sebab gua terlalu jarang ambil minuman or makanan bergula. Seminggu may be gua akan minum setengah gelas air yang bergula. Di sebabkan diet gua macam tu, semalam gua rasa macam nak pitam. Gua bukan tak biasa, cuma minggu ni gua train agak keterlaluan. Nasi pula dah hampir 3 bulan gua tak sentuh.

Mungkin tak serasi dengan diet.

Gua tak espect ape pun untuk esok. Cuma gua target untuk ke final Mr Fitness sudah. Minggu ni gua kebizian dengan trainning. Sampai gua rasa gua dah jarang lepak dengan nono.

Who is nono?

Kenapa nono sangat penting dalam Mr Feckry...?

Nanti gua story..
Share:

22 comments:

y@n@ M!B berkata...

bukan org yg gi gym ni digalakkan utk makan ke..and bukan selera makan lagi besar ke?huhu~
lame tuuu 3 bulan xmkn nasi.. ^_^

Fida Jai OWN berkata...

gila lah .. boleh ke ?

Hazzy Ishak berkata...

gua nak tengok lu beraksi esok

enyheartsdiamond berkata...

goodluck tawww! kalau ko mng! mesti kecoh blog ni! :D

Mr feckry berkata...

yana:gua tahan je

Mr feckry berkata...

fida:boleh punya

Mr feckry berkata...

hazzy:tahnks

Mr feckry berkata...

eny:gua tak espect menang

ada berkata...

wow!!!!!! neway, good luck,. teruskan usaha

Tanpa Nama berkata...

eish!! good luck.., chaiyok! chaiyok! mr feckry

psstt..nak pakai pom-pom girl tak?

Mr feckry berkata...

ain:toksah dok ngarut

Mr feckry berkata...

ada:thanks

akuvision berkata...

salam ziarah, goodluck bro untuk esok. Hope dapat ke final!

embun d tengah malam berkata...

awek ko ker nono tu

annfrendly berkata...

wah.. esok ya...
Makan telur banyak2.. boleh bagi tenaga.. malam ni tido awal.. esok mesti segar dan kuat..
gudluck untuk esok..
Nono? kekasih hati lu kan?

Frodo Baggins berkata...

pergh!!!
gud luck bro!
tunjukkan kehebatan gaban!
wooohaaa


nono? kucing lu ke?
ekekekkekeke


>>____<<

ayut berkata...

tahniah...gua kasi tahniah dulu..ok..apapun ..mmg tahniah la..sbb lu dah berani masuk mr fitness ni. lu balik melaka, train gua plak..baru betul mahaguru. kalau lu boleh bagi gua masuk mr fitness ni, lu mmg akan femes satu msia.

hans berkata...

wah masuk tournament?
badan dah tough balik ker bro?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

ngaaaaaaaaaaaa


mesti taf taf taf ni kan ?

wewit.

Tanpa Nama berkata...

gud luck! ngeee^^

menang, blanjer kepsi xD

Fida Jai OWN berkata...

u di tag ! tlg buat (:

::cdot the dot:: berkata...

lu try angkat gua, agak2 lps tak 7 minit? nono??hmmmm...nama tu....nama tuh...astaghfirullahalazim...