Langkau ke kandungan utama

pasca Mr Fitness

Esok hari tournement Mr Fitness.

Gua dah mula rasa keletihan. Mungkin trainning gua lebih teruk dari biasa dan badan gua dah mula merajuk dengan gua. Pasal hampir setiap hari gua suruh badan gua angkat berat-berat.

Jog atas tracmil sejauh 2.4 km memang amat menyiksakan. Gua cuma mampu paling cepat dalam masa 15 minit. Bench press pula setakat ni gua hanya mampu dapat angkat seberat 100 kg saja. Dead lift gua cuma dapat angkat yang seberat 130 kg. Chin up pun gua hanya boleh 10 kali je. Manakala sit and reanch gua cuma boleh sampai 80 kg.

Guu rasa macam payah je. Memang la kalau orang biasa dengar dorang akan kata semua tu berat. Tapi cuba tanya Arnold szhwennegger, sazali, Malek Noor, dorang comfirm gelak je.

So macam mana.

Gua cuba merancang strategi sikit, gua cuba score dekat jog. Sebab, body builder biasanya dorang memang tak boleh jog. Lu orang pernah tengok Malek Noor jog. Memang tak pernah. Nak tau kenapa dorang tak jog?

Sebab, bila jog, badan tak boleh kembang. Muscle akan statik macam tu je. Sebab tu body builder tak jog.

Kat situ gua ada advantage esok. Sebab dalam minggu ni hampir setiah hari gua jog 2.4 km dalam masa 15 minit.

Semalam gua rasa macam nak pitam. Sebab gua terlalu jarang ambil minuman or makanan bergula. Seminggu may be gua akan minum setengah gelas air yang bergula. Di sebabkan diet gua macam tu, semalam gua rasa macam nak pitam. Gua bukan tak biasa, cuma minggu ni gua train agak keterlaluan. Nasi pula dah hampir 3 bulan gua tak sentuh.

Mungkin tak serasi dengan diet.

Gua tak espect ape pun untuk esok. Cuma gua target untuk ke final Mr Fitness sudah. Minggu ni gua kebizian dengan trainning. Sampai gua rasa gua dah jarang lepak dengan nono.

Who is nono?

Kenapa nono sangat penting dalam Mr Feckry...?

Nanti gua story..

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
bukan org yg gi gym ni digalakkan utk makan ke..and bukan selera makan lagi besar ke?huhu~
lame tuuu 3 bulan xmkn nasi.. ^_^
Fida Jai OWN berkata…
gila lah .. boleh ke ?
Hazzy Ishak berkata…
gua nak tengok lu beraksi esok
enyheartsdiamond berkata…
goodluck tawww! kalau ko mng! mesti kecoh blog ni! :D
Mr feckry berkata…
yana:gua tahan je
Mr feckry berkata…
fida:boleh punya
Mr feckry berkata…
hazzy:tahnks
Mr feckry berkata…
eny:gua tak espect menang
ada berkata…
wow!!!!!! neway, good luck,. teruskan usaha
Nurul Ain berkata…
eish!! good luck.., chaiyok! chaiyok! mr feckry

psstt..nak pakai pom-pom girl tak?
Mr feckry berkata…
ain:toksah dok ngarut
Mr feckry berkata…
ada:thanks
akuvision berkata…
salam ziarah, goodluck bro untuk esok. Hope dapat ke final!
awek ko ker nono tu
annfrendly berkata…
wah.. esok ya...
Makan telur banyak2.. boleh bagi tenaga.. malam ni tido awal.. esok mesti segar dan kuat..
gudluck untuk esok..
Nono? kekasih hati lu kan?
Frodo Baggins berkata…
pergh!!!
gud luck bro!
tunjukkan kehebatan gaban!
wooohaaa


nono? kucing lu ke?
ekekekkekeke


>>____<<
ayut berkata…
tahniah...gua kasi tahniah dulu..ok..apapun ..mmg tahniah la..sbb lu dah berani masuk mr fitness ni. lu balik melaka, train gua plak..baru betul mahaguru. kalau lu boleh bagi gua masuk mr fitness ni, lu mmg akan femes satu msia.
hans berkata…
wah masuk tournament?
badan dah tough balik ker bro?
ngaaaaaaaaaaaa


mesti taf taf taf ni kan ?

wewit.
maisyara Pot! Pot! berkata…
gud luck! ngeee^^

menang, blanjer kepsi xD
Fida Jai OWN berkata…
u di tag ! tlg buat (:
::cdot the dot:: berkata…
lu try angkat gua, agak2 lps tak 7 minit? nono??hmmmm...nama tu....nama tuh...astaghfirullahalazim...

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…