Langkau ke kandungan utama

Bola Padang Sukan Treasury 2010


Hari ni gua menyarung jersey pasukan bola sepak jabatan akauntan negara. Gua sendiri tak sangka gua masi boleh main bola lagi. Gua ingat gua dah kena gantung boot dah lepas gua injured kat lutut.

Temasya sukan Perbendaharaan Kementerian Kewangan. Itulah nama game yang gua main tadi. Serius syok. Team gua tak kalah langsung. Kitorang main 4 kali. Menang sekali, yang lain semua seri. Memang team mat Seri la. Dah macam team England pula.

Minggu depan gua ada game tarik tali. Sukan lagi. Kadang-kadang gua rasa macam dah bosan dah. Rasa penat pun ada. Berat gua pun dah makin turun. Walau pun gua dah tak diet, tapi turun juga. Masa bulan 3 berat gua 110 kg. Tapi sekarang 90 kg. Bayangkanlah. 90 kg tu memang masih berat lagi. Tapi sangat idil untuk seorang ahli bina badan.

Fuh!penat tak hilang lagi ni. Muka gua pun dah bertambah gelap. Gua nak pi cari fair and lovely la kejap..

Ulasan

::cdot the dot:: berkata…
90kg???? adooyyyaiii..klu kwna hempap ni, terus check in ICU..
HonEyBuNNy berkata…
he2..mcm2 la...fair n lovely..kerana dirimu begitu berharga..ngeh3..
Sesumpah berkata…
award utk uncle fek


:)
Mr feckry berkata…
watpe gua nak hempap lu
Mr feckry berkata…
honey:gua pakai sabun susu kambing
Mr feckry berkata…
sesumpah:apasal uncle?
taiko dah ader,,,ajak dia men futsal
alinac lover berkata…
fair n lovely ek...oke gak tuh~
Mr feckry berkata…
ALINAC:ok kan
HonEyBuNNy berkata…
ewahhh...bagus2 sabun susu kmbg..;-)
Hazzy Ishak berkata…
separuh dari berat aku tuh.hakhak
Mak Su berkata…
hik hk hik....eloklah tu, nanti ada lah orang panggil amik award kat atas pentas
Frodo Baggins berkata…
hahahahha
harus smngat kesukanan yg jitu!
kehkehkeh ...


>>__<<


pakai tepung gomak arr bagosss
Mr feckry berkata…
hazzy:separuh berat hang?
Mr feckry berkata…
maksu:setakat ni bola, cuma dapat no 3 je
Mr feckry berkata…
frodo:semangat beb
enyheartsdiamond berkata…
ceq tak main bola padang.. ceq main bola jaring! jgn konpius dah naaa :))
annfrendly berkata…
10kg ilang. banyak tu...
macamne blay ilang byk kg camtu...?
nak kate tak gembira.. bukan main happy lagi... betul2.. 90kg kira biasa tu bagi org bina badan.. kalau orang WWF tu berat dorang 120.. nampak dalam tv kecik aje.. berat otot & tulang yg berat sebenarnya.

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…