Langkau ke kandungan utama

Dah 4 tahun


Dari 2006 hingga 2010...

Gua stop main bola padang. Dulu kat kolej memang gua rajin gila. Pantang ada tournement, mesti gua akan di panggil. Sampai la tahun 2006, gua terpaksa stop sebab gua mengalami kecederaan di lutut yang serius.

2010,

Gua kembali ke padang. Walaupun dalam tahun ni gua banyak main futsal, tapi gua tak pernah jejak kaki ke padang dalam 4 tahun ni. Namun semalam segalanya berubah. Office gua buat sukan. Gua memang excited giler nak main bola padang balik.

Tapi malang tak berbau, gua injured balik masa trainning futsal rabu lepas. Tapi gua nekad, gua nak turun juga sabtu untuk main bola padang.

Semalam gua main juga. Alhamdulillah, injured gua tak bertambah. Tapi permainan gua memang terbatas. Banyak yang gua tak dapat buat. Namun gua tetap main dengan bertanggungjawab.

Memang prinsip gua, kalau orang panggil main bola gua akan main sedaya yang mungkin. Semalam gua main dengan penuh berhati-hati. Takut juga lutut gua akan bertambah teruk. Lutut ok, tapi jari pula bengkak sebab berlaga dengan bola.

Team gua tak menang, tapi masuk final. Ok la tu. Cuma gua agak kesal sikit, game tu sebenarnya untuk selection team jabatan. Tapi gua tak dapat perform.

Gua usha sikit name list yang terpilih, nama gua ada. Tapi main ke tidak bergantung pada lutut gua.

Ulasan

uish.

dah lame. jom lawan due.

ekeke :P
Sesumpah berkata…
awh ade mem sakit lutut gak


kesian


minat sangat tapi tak dapat main


tips: minum susu byk2
:)
Mr feckry berkata…
misslolly:meh, tak ade hal
Mr feckry berkata…
sesumpah:minum susu?ok gua minum sekarang.
HonEyBuNNy berkata…
4 tahun??lma tu....org sakit kaki pth dah 5 tahun..hahah
alinac lover berkata…
isk xpe ke injured tp still men bola...

tkut mkin bahaya~
Hazzy Ishak berkata…
kang terkehel lutut tu sapa nak tanggung...
Mr feckry berkata…
honey:wah lagi teruk tu
Mr feckry berkata…
alinac:kene jage2 la
Mr feckry berkata…
hazzy: lu tanggung boleh
annfrendly berkata…
meman peminta sukan yang sejati...
semoga lutut tu sembuh dengan cepat..
Mr feckry berkata…
ann:gaya hidup sihat kan
enyheartsdiamond berkata…
sayangi lutut anda untuk hari tua.. jgn main k.. dgr nasihat ni :))
Mr feckry berkata…
eny:no way

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…