Langkau ke kandungan utama

Sangat kecewa


Tension, kecewa.

Tu je perasaan yang gua rasa sekarang. Gua di landa masalah kecederaan di bahagian lutut KEMBALI.

Satu hakikat yang paling sedih buat gua.

Rabu lepas, macam biasa la tiap-tiap rabu gua ader main futsal. Malam tu gua telah di takdir berlaku kecederaan di bahagian lutu kanan gua. Ianya berlaku akibat gua salah step masa gua main bola.

Rasa macam nak pitam sebenarnya. Tapi gua tahan dan buat muka selamba. Gua cakap kat kawan gua tak ada apa-apa, salah urat sikit je. Lepas jatuh, gua terus keluar dari court futsal. Gua urot sendiri. Rasa sakit memang bagai nak gila sebenarnya. Sebab lutut gua memang ada problem sikit. Dulu pernah jadi macam ni. 3 bulan gua tak boleh jalan.

Hari ni dah masuk hari kedua. Tak baik lagi lutut gua. Esok ada game bola sepak padang di Inspen. Anjuran office gua. Gua agak risau untuk main besok.

Gua memang teringin nak main game besok, sebab kementerian kewangan akan pilih bakat baru untuk di serap ke pasukan bola sepak dorang. Dorang akan lihat dan select esok. Tapi gua tak sure gua boleh main dengan baik sebab lutut gua ni semakin membengkak.

Geram rasa pun ada. Sebab sekarang ni , gua tengah fit. Sayang betul, time tengah fit lutut pulak injured.

Mungkin sebab 3 bulan ni gua train teruk sangat. Tak rehat. Ya la, rehat pergi gym. Petang pergi gym. Pastu malam main futsal. Kalau sempat petang gua trainning tarik tali pula. Kalau robot gua rasa boleh meletup.

Gua harap lu orang doakan lutut gua cepat smbuh dan gua boleh main bola dan pergi gym.

Ulasan

Mak Su berkata…
susah nih..... ish ish ish, moga cepat2 sembuh
Mr feckry berkata…
Maksu: hopefully
ardinihumaira berkata…
semoga cepat sembuh dan bolah turt sertai game besok! amin...
Mr feckry berkata…
ardini:gu harap macam tu la
annfrendly berkata…
laa kesiannya.. semoga cepat sembuh..amin..
kena rehat sampai betul2 pulih ni..
y@n@ M!B berkata…
kalau lutut dah sakit tu maknanya kaki tu mintak rehat la tu..jadi pergi la rehat..huhu~

semoga cpt sembuh =)
Mr feckry berkata…
yana:masalahnya hati ni tak mau rehat
Mr feckry berkata…
ann:taktau la nak rehat ke tak
KampungChelsea berkata…
Helo bro,minat bola ? Jom join blog bola versi piala dunia ni di http://kampungpialadunia.blogspot.com ,ok thanks n bye
alinac lover berkata…
smoga cpt sembuh ya :)
hrp2 cpt2 kembali sihat..
Mr feckry berkata…
ririe:thanks
Mr feckry berkata…
kampungchelsea:ok
Mr feckry berkata…
alinac:doakan gua
::cdot the dot:: berkata…
y allah ya tuhanku...ko sembuhkan la kecederaan kan ku ini...

mudah2an apa yg dia hajatkan tercapai..ko lindungila dia dunia akhirat...

amin....
Mr feckry berkata…
cdot:time kasih

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…