Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 18 Jun 2010

Salut!

Tulisan jawi.

Lu orang tau tak apa yang ditulis?

Kalau lu orang terror, cuba la lu orang baca. Gua dengan yakin pasti luorang akan tergagap. Macam budak tadika. Actually gua pun tergagap nak baca. Pasal maybe tulisan ni berseni sangat.

Sebenarnya ini adalah rangkap pantun. Rangkap pantun ni di tulis oleh my abah. Pantun ni dia buat masa nak masuk meminang nono untuk aku. Gile lawak. Aku tak tahu abah aku memang terror pantun. Dan yang paling mahal, pantun tu di tulis di dalam tulisan jawi. Serius, seni yang tidak ada tandingan.

Maybe lu orang anggap ni simple, tapi pada gua sangat terbaik. Payah nak jumpa. Memang hasil tangan old timer.

Agak-agak ada tak anak muda sebaya gua rajin nak tulis pantun dalam jawi? Ade, tapi satu dalam seribu.

Gua terharu abah jadi jurucakap untuk aku masa majlis meminanga. Ingat lagi masa along kahwin, abah juga yang nikahkan.

My father is a hero!
Share:

13 comments:

kata kila berkata...

gile lah bro.memang abah lu terer.gagap aku baca.grrrr

ardinihumaira berkata...

Alhamdulillah.. dni mahir tulis & baca jawi.. dni belajar bahasa arab juga :)

Sesumpah berkata...

wuhh klasik gila tulisan


tulisan jawi aku buroook oh



:'(

enyheartsdiamond berkata...

boleh baca.. tp kalau nk tulis tu, mmg spelling error terabur lah..

Mr feckry berkata...

kata killer:ha baru lu tau, gua pun gagap

Mr feckry berkata...

ardhini:tahniah dan teruskan usaha anda

Mr feckry berkata...

sesumpah,:gua pun lebih kureng

Mr feckry berkata...

eny:gua ingat gua je pelat baca jawi

HonEyBuNNy berkata...

wah2..ila fhm ckit2..heheh...nti nak wat tulis lam jawi lak la..dah lma xtulis jawi sjk beh sekolah..heheh

Mr feckry berkata...

honeybunny:em, mari kita stat praktis

annfrendly berkata...

cantik tulisan jawinya..
pandai berpantun pulak tu.. hebat..

::cdot the dot:: berkata...

alhamdulillah...

HLiza berkata...

Masa along kahwin dengar suara abah macam sebak..masa along review balik video peminangan Nono pun along dapat sense abah macam sebak bila dia kata "Fikri ni anak saya yg bongsu.."!