Langkau ke kandungan utama

Hard and hard

Penat hari ni..seyes penat gile..

Gua sekarang ni tengah trainning tarik tali untuk pesta sukan kementerian kewangan. Kalau menang Dato' nak bagi RM 5k beb. Team gua masuk tahun lepas dah tiga kali berturut-turut menang. So tahun ni, tunggu hujung minggu ni.

Serius wa cakap, trainning macam nak gila. Tarik tayar, tarik pokok, tarik getah, segala benda yang boleh di tarik kitorang tarik. Sok dengar citer, nak tarik Menara KL. Kalau lu orang lalu kat bukit nenas tu, tak nampak menara KL pepaham je la.

Minggu ni gua kena turun trainning pagi pukul 9 sampai pukul 12. Petang dari pukul 3 sampai pukul 7. Lu orang pikir je la penatnya macam mana. Peluh tu, dah boleh buat gulai kawah.

Di sebabkan trainning gua yang memang ketat gile, ofis gua dah jadi macam bapa gua punya. Masuk untuk punch card. Tadi sempat juga gua usha meja, banyak giler kerja-kerja menanti. Gua pergi kat meja, gua usap kertas-kertas yang bertimbun tu, gua cakap," sabar ek sayang..nanti gua setelkan lu minggu depan ek sayang."

Begitula gua, penuh dengan kasih sayang sehingga kerja gua pun gua belai. Apatah lagi NONO kan....?

Ulasan

ardinihumaira berkata…
RM5K? whoaaaaaaaa $$$ dni mahu!
Mr feckry berkata…
ardini:moh masuk tarik tali..
::cdot the dot:: berkata…
belai la gua sekali...
Mr feckry berkata…
cdot:haiyo...apek kan ada..
jane berkata…
baguslah belai kerja
utk masa depan jugak kan?

>.<

kim salam nono
(teringt ade mmber nama nono gak)
keh3x
Anne Boleyn berkata…
hahaha ayat last tu tak boleh blah!!

tak sabar nak kawen da ke bang oii. :p
annfrendly berkata…
pack betul jadual.. nasib baik tak lupa tunang & kerja..
Hazzy Ishak berkata…
main tarik2 je ke?
Mr feckry berkata…
jane:jangan2 kawan lu juga
Mr feckry berkata…
anne:tak sabar ni..hari2 praktis nikah
Mr feckry berkata…
annfreinly:mana boleh lupa..pengarang jantung tu
Mr feckry berkata…
hazzy:banyak lagi gua main
Siti Nur Aminah berkata…
gile ke ape..msuk tarik tli dpt 5k..gle..impossible..haha.tp worthy la beb..dgn training bgai..esok lusa try la trik dgn babi..mungkin bole kalh..ahahh
y@n@ M!B berkata…
wohooaa dah menang sok ehem ehem...wat la mkn sotong besar²an utk kengkwn blogger nih...ngee~ =p
meo188 berkata…
wahahahha... meow2 usaha sungguh2.. yeah!
Mr feckry berkata…
minah:ui takmau la tarik ngan babi, ustaz gua kata haram..
Mr feckry berkata…
yana:bulan 12 ni gua belanja lu orang makan besar ek kat melaka
Mr feckry berkata…
meo:gua pegang semangat lu
HonEyBuNNy berkata…
sama la wa...wa pun belai2 sbjk wa neh....penat la asyk pk semua neh...uhuh
fndrocka berkata…
5k kongsi berapa org bai
enyheartsdiamond berkata…
gila lah otot lu kuat nak taril menara KL.. hehehe :D

goodluck! :)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…