Langkau ke kandungan utama

ni Mrfeckry la


Ini gambar gua. Lu orang percaya ke tak? Tak percaya? nasib lu la.

Lu orang nampak ada perubahan ke muka gua dalam gambar ni dengan sekarang? Gua tak nampak apa-apa perubahan pun. Gua rasa muka gua macam tu je. Betul, puas gua membelek-belek muka gua depan cermin. Sama je macam dalam gambar tu. Begitu la manusia yang tak pernah mengaku yang dirinya tua. Semakin hari kita bernafas, semakin kita menhampiri mati sebenarnya. Sebab tu kita kena selalu bersedia.

Ingat hadith nabi s.a.w. ," cari rezeki seperti mahu hidup seribu tahun, beribadatlah seperti akan mati esok".

Yes ni gambar masa gua berusia 19 tahun. Dah hampir 6 tahun berlalu. Gua malas nak letak gambar sekarang, pasal dah banyak dalam blog ni da gua letak. Lagipun malas gua nak dengar lu orang cakap, " mrfeckry sekarang ni lagi cute." Hahaha..

Ha...nah, kan betul dalam hati lu orang cakap macam tu. Especially gua punya nono..hehe..

Gua cuma nak ngadu, tangan gua pecah-pecah. Muka gua dah gelap. Semua pasal sukan untuk hujung minggu ni.

Lu orang simpati tak kat gua..?

Ulasan

::cdot the dot:: berkata…
gua rasa gua lg berahi tgk lu yg dulu...
HonEyBuNNy berkata…
he2...dlu kini n selamanya encem...ngeh3..
Mr feckry berkata…
cdot:sabar2 kuatkan iman cdot
Mr feckry berkata…
honey..dah makan tak..? tak nak belanja ni
annfrendly berkata…
muke yg sangat innocent...
ya.. cute..

hah.. tangan pecah-pecah,, mesti kuat sangat tarik tali tu.. mintak tolong nono sapukan ubat..gerenti cepat baik :D
ardinihumaira berkata…
zaman muda mudi ^__^
y@n@ M!B berkata…
yg gbr tu mmg nmpk sgt muka budak²..skrg lebih matang kuttt..maybe sbb lebih ghelap ke..muehehe~
Mr feckry berkata…
ann:hari2 nono sapukan losyen
Mr feckry berkata…
ardhini:haha
Mr feckry berkata…
yana:memang masa tu budak..sweet 19 kan
Hazzy Ishak berkata…
badan sekarang makin mantap dari dulu2 kot
lassiegewdix berkata…
wah .
sweet aje muke nye :)
Mr feckry berkata…
hazzy:dulu wa keding je
Mr feckry berkata…
lassie:sweet kan
enyheartsdiamond berkata…
hahahaaa.. siannya kat lu.. takpa.. lepas ni mandi lulur :)
Anne Boleyn berkata…
simpati2.. camne menang ta tarik tali tu?


tak ley bla lu ckp, 'nnt ktrg cp lu cute plak' haha

okay la okayla..lu mmg cute.. hakhak :p

p/s: jom tengok pengalaman hana di Nuffnang Sharring Session jom. :)
Mr feckry berkata…
eny :mandi lulur
Mr feckry berkata…
anne:ok gua usha..gile aktif lu ngan nuffnang ek
Sophia Rani berkata…
waaa.... muka muda remaja eh.. hehehe
Mr feckry berkata…
sophia:muka belia
Syida Shukor berkata…
pakai losyen la mr :P
Mr feckry berkata…
syida:hari2 pakai
Mr feckry berkata…
btutal:cis lu
hencemya dulu2.

skng lagi hencem kot *erk.

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…