Langkau ke kandungan utama

Senyum seindah suria

Pujangga menyebut :

” SENYUM ITU KELOPAK.

KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA”.

SENYUM pada orang tua tanda sayang.
SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
SENYUM pada kekasih tanda cinta.
SENYUM depan pc tanda gila,
masih SENYUM lagi… memang sah GILA!*joking:))

Daripada Abu Hurairah r.a., katanya: “Rasulullah s.a.w. bersabda: ‘Tidak akan masuk syurga kamu semua sehingga kamu beriman dan tidak akan dinamakan beriman kamu semua sehingga kamu semua saling cinta-mencintai. Tidakkah kamu semua suka jika ku tunjukkan kepadamu semua sesuatu yang jikalau kamu semua lakukan tentu kamu akan saling cinta-mencintai? Iaitu sebarkanlah salam sesama mu’.” (Hadith Riwayat Muslim)

Gua mahu tiupkan semboyan, supaya semua manusia di dunia ini sentiasa senyum. Kerana senyum itu adalah sedekah. Ayuh kita senyum.! Cepat la senyum, jangan murung-murung. Walaupun lu orang susah, sedih , sakit hati, senyum je.

Sambil gua menyempat ni, gua nak ucapkan selamat hari lahir pada kakak gua yang di panggil acik. Kalau tak silap umur dia.....2010-1980=?...34 kot..

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
ku dtg cni sambil tersenyum...baguskan..lalala~ ^_^
Mr feckry berkata…
yana:bagus2
alinac lover berkata…
:) senyum jgk~
Mr feckry berkata…
alinac:sedekah tu
Hazzy Ishak berkata…
senyum kambing
ahaks
HonEyBuNNy berkata…
senyummm sokmo....selamat hari lahir kakak...hehe
Mr feckry berkata…
hazzy:senyum kambing ke?
Mr feckry berkata…
honney:tu loghat orang ghanu tu
enyheartsdiamond berkata…
i tak senyum pun baca senyum-senyum-seyum tu..

apa yang i ingat hanyalah senyuman kekasih i.. tanda cinta yaa?? (senyum semula)



*u rasa pelik 3 bulan kapel baru sekali tengok wayang?

yelahhh.. bf i susah nak keluar dr kem sungai besi tu.. kami jumpa pun baru dalam 6-7 kali je kot..

tu pun separuh daripadanya jumpa dalam kem.. i yang pergi melawat..

sekarang masih rasa pelik?
Sesumpah berkata…
senyum kambing pagi hari :)
Mr feckry berkata…
eny:la payahnya, tabahkan la hati
Mr feckry berkata…
sesumpah:penat kambing tu
Anne Boleyn berkata…
selamat hari lahir kat akak mr feckry. moga beliau dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki and bahagia selalu. amin..~

mar kita senyum sellau macam ni :)

p/s : hye..hari ni hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Entry penghargaan untuk kawan2 blogger hana. Ade wat review blog sikit.

Pukul 8.30 malam tu entry
khas untuk awak awak dan awak. Jangan lupa tengok tau!!
Syida Shukor berkata…
lepas ni kena senyum senyum ni tehee . btw selamat hari lahir untuk akak feckry !
Mr feckry berkata…
syida:thanks
ayut berkata…
woittttttt..giler ko 34!
HLiza berkata…
La bukan 44 ke?
::cdot the dot:: berkata…
body lu...hmmmmm...
Mr feckry berkata…
Cdot:awat?

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…