Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 12 Ogos 2010

Bazar dah macam konsert


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

Semalam hari pertama gua jalan pi bazar Ramadhan. Saja nak jalan-jalan cari juadah. Bila gua gerak dari office, jalan memang gile dah jem. Nasib gua naik motor. Kire tak ada hal la. Sampai rumah, gua relax jap. Lepak tengok tv sambil angkat dumbell.

Tepat pukul 6.15 petang, gua berdesup pergi bazar. Giler, kat bazar macam ade kate perry tengah gelek-gelek pula. Bapak punya ramai manusia.

Gua tengok kebanyakkan gerai sold out. Memang rezeki bulan ramdhan ni mencurah la. Gua nak cari kuih pun payah.Gua cari juga mana tau ada murtabak. Tapi semua gerai yang jual muratbak, semua dah sold out. Last-last gua pergi beli kat gerai makcik yang dekat giler dengan rumah gua.

Cucur udang dengan kuih popiya. Cukup la. Sebab semalam budak rumah gua masak.

Hari ni gua nak turun juga kat bazar. Nak cari Murtabak! Gua rindu bubur lambuk ibu gua la.
Share:

10 comments:

ardinihumaira berkata...

murtabak memang pergh sedap! dni pon nak murtabak jugak..;D

Mr feckry berkata...

ardhini:murtabak best tu

y@n@ M!B berkata...

sama la..kt bangi pun byk yg sold out..maybe 1st day pose kut..student pon xcuti..tu ramai kt bazaar...

sy cr roti bom xjmpe semlm..sold out..tsk..hr ni kena cr lg.. =p

Mr feckry berkata...

yana:lame dah gua tak pergi bazar kat bangi

Tanpa Nama berkata...

samela..sini pun ade pesta gak..lady gaga wat konset..haha!

selamat berpuasa..

Hamzah Ian berkata...

hehe.. gua pergi bazar tapi rase mcm berdosa lak.. ade ke himpit2 laki ngan ponpuan???

siap gua terlanggar tetek akak tuh..

annfrendly berkata...

nampaknya ramai yang membeli dari membuat.. tu yg sesak tu..

murtabak.. memang bestt

Mr feckry berkata...

mak dara:die gelek tak

Mr feckry berkata...

hamzah:betul gua pun camtu

Mr feckry berkata...

ann:lepas juga hajat gua