Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 13 Ogos 2010

Murtabak Vs Asam Pedas


Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

Gua memang suka pelbagaikan makanan gua. Kengkadang gua terfikri nak makan Nasi dagang dengan asam pedas. Bila gua cakap macam tu, dorang kata gua ni mengadaptasikan tanah kelahiran nono dan gua. Nono orang terengganu, gua plak anak melaka piau.

Kelmarin gua dah cakap nak makan murtabak. Then dalam jiwa gua membuak-buak nak makan asam pedas ikan pari.

Secara pantas gua dan member rumah gua pergi pasar beli ikan pari.

Lu orang jangan ingat Mrfeckry ni tak masuk pasar. Gua boleh je masuk pasar. Ni kali kedua tau gua masuk pasar kat Seri Kembangan tu. Kali pertama tahun lepas. Pun sebab nak beli ikan pari. Gua bukan tak suka masuk pasar. Dulu gua dah bosan ikut ibu gua masuk pasar.

So semalam tercapai hajat gua nak makan murtabak sambil mencicah dan meratah asam pedas ikan pari. Layan beb. Gua hampir stone kejap. Dan perut gua agak menaik sikit akibat banyak makan ikan pari.

Gua tak nak letak gambar asam pedas tu. Nanti orang ingat blog gua ni bog masak-masak pula. Actually bukan gua yang masak. Housemate gua yang otai tu yang masak.

Cayalah musa, nextweek kita layan ayam masak kurma pula.
Share:

15 comments:

Hazzy Ishak berkata...

tolong la kawan2 masak..

Mr feckry berkata...

hazzy:gua tolong tengok je

Syida Shukor berkata...

murtabak dengan asam pedas ! sukanyaaaa ! org melaka tak leh lepas dengan asam pedas kan ? kita geng ! tehee

y@n@ M!B berkata...

betol la org kata laki sbnrnya lg terer msk dr pompuan...untung bini hang sok..ngee~ =p

Mr feckry berkata...

syida:aik melaka piau gak ke

Mr feckry berkata...

yana:bukan gua masak la

Redbloodsnow berkata...

HAHAHA...ALA..LETAK JE AR LENKALI WEH. WEOLS NK GAK MELIOR TGK. XDE NYER ORG KATA BLOG MASAKKAN PLAK..HIKSSS

Mr feckry berkata...

red:gua sebenarnya tak sempat nak amik gambar..haha

::cdot the dot:: berkata...

kem salam kwn lu...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

murtabak lagi sedap...arguhhhh

annfrendly berkata...

martabak cecah dengan asam pedas ikan pari.. betul2 gabungan yang menarik..
mesti licin pinggan..

ayaa alyy berkata...

murtabak ayammmm my feverettt ;)

Mr feckry berkata...

cdot:die nak kenal dengan lu la

Mr feckry berkata...

ann:comfirm licin

Mr feckry berkata...

ayaa:feberet gua juga