Langkau ke kandungan utama

Body builder mandul?


Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas

Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

Gua harap gambar ni tak la sexy. Hari ni gua nak cerita pasal gym. Gua start main gym masa gua form 4. Mase tu teringin nak badan ketak-ketak. Because time tu gua montel sikit. So kebetulan kat taman rumah gua ada buka gym.

Masa gua join, member gua sibuk cakap, kalau main gym ni nanti jadi pendek la, bantut la. Tapi sekarang ni gua rasa gua tak pendek. Tinggi lagi ada la. Mungkin zaman tu bebudak, jadi moral support gua pun bebudak la.

Sekarang lain pula ceritanya. Orang cakap kalau main gym nanti jadi mandul. Betul ke?

Dan ada berita kes penceraian pasal laki die ahli bina badan dan mandul. Peliknya, jaguh bina badan negara kita Sazali Samad tu, ada 4 orang anak. Tak mandul pun. Dah menang 7 kali beb Mr Asia. So adakah advice macam ni boleh percaya?

So lu orang rasa macam mana?

Bulan puasa ni, gua pergi gym. Orang ingat gua tak puasa. Pasal gua rilex je angkat besi2 tu. Cilakak, gua tak tinggal lagi tau pose meskipun ada nasi beriani kambing di depan mata gua!

Ulasan

ardinihumaira berkata…
sukan kan bagus untuk kesihatan.. hehe...body builder pon sukan ape :D
Anne Boleyn berkata…
salam..

lamanya dah tak datang blog ni. huhu

wah~ puasa pon pergi gym. mmg jiwa kental betol. :)
cindir-rela berkata…
nasib baik saya tak tergugat tengok gambar tuw! heheh
Mr feckry berkata…
ardhini:memang sukan pun.
Mr feckry berkata…
anne:lu lama menyepi.ingat dah kawen
Mr feckry berkata…
cindir:kuat iman lu
annfrendly berkata…
dakyah orang...
dengkilah tu tengok orang fit..
ade 6pax... kan.. kan...
Fabby berkata…
tak akan mandul la. Orang lain jealous saje.

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…