Langkau ke kandungan utama

Hujung Minggu


Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

Minggu baru, semangat baru. Kalau lu orang perasan hampir setiap hari isnin gua akan letak muka mamat ni. Lantak la, blog gua. Dah tentu gua akan letak muka gua. Takkan nak letak muka Jet Lee pula.

Hujung minggu yang baru semalam lepas, gua habiskan masa di gym dan rumah. Serius, tak penat. Sebab rehat cukup. Actually hari jumaat gua tak pergi gym. Rest untuk sehari. Sebab dari isnin sampai khamis gua tka miss langsung. Kali ni gua pergi gym kat perciint 8. Saja nak prvacy sikit. Bukan sebab gua nak teguk 100 plus. Sebab gua nak give more focus on training. Tak ada la asyik berborak je.


See, lu orang tengok sendiri. Gym kosong. Heppy gua trainning. Macam gym bapa gua pula. Nak pose muscle kat cermin separuh bogel pun boleh. Maksud gua berlengging la.

Gua tak mau letak gambar gua berlengging tak pakai baju. Pasal aurat la. Kalau gua letak nanti tak sopan pula makcik-makcik kat belakang rumah gua nak baca blog ni. Bayangkan kalau makcik-makcik belakang rumah gua baca pastu ada gambar gua berlengging kat blog ni, lalu kantoi pula dengan suami depa, kan dah gegar rumah tangga tu.

Ok, blah dulu. Jangan lupa solat dan baca quran(faham erti sekali) tau.

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
wah larat eh pi gym bulan pose...sy ni duk kemas rumah, turun nek tangga pon dah saket segala urat sarap..hahaha~ =p
Mr feckry berkata…
yana:stamina kena latih lagi tu
akuvision berkata…
kalau tak senaman tu yang buat lagi letih badan bulan pose ni
Mr feckry berkata…
akuvision..senaman lagi penat.
Sesumpah berkata…
aicehh puasa2 pun ke gymm




bagus (:
Mr feckry berkata…
sesumpah:minat punye pasal
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
tu gambo bulan lepas..sekarang perut leper bak seludang

sila singgah sudah di terjemahkan
StingRay berkata…
ha..petang tadi nampak ko dekat bazar ramadhan equine.Ko dengan brader pakai cermin mata tu.kan?

haha
annfrendly berkata…
heheh.. betul tu..
baik jangan letak gambar yg dedah2..
nanti makcik2 belakang umah tengok.. silap2 dia terpikat pulak..
ahaks...
Mr feckry berkata…
brutal:gambar minggu lepas le
Mr feckry berkata…
stingray:lu tak silap orang
Mr feckry berkata…
ann:tak ade keje makcik2 tu nak terpikat
Anne Boleyn berkata…
bukan mak cik belakang rumah je terpikat den pon dah terpikat dah ni ha. hehe :P

mampuih den klu cik nono baca ni. kikiki c(:
Mr feckry berkata…
ann:kontroversi

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…