Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 20 Ogos 2010

Pop-pop


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

Gua rasa macam geli je bulu ketiak gua dengar bunyi mercun zaman sekarang. Dulu kat kampung gua, telinga gua ni selalu dengar alunan dentuman meriam buluh. Macam bunyi meriam betul. Sekali meletup, satu kampung boleh gegar..

Sekarang ni, gua asek dengar bebudak main mercun pop-pop je. Kalau yang terer sikit mercun papan.

Nasib ada yang main mercun papan, kalau tak lagi bertambah sayu gua tengok bebudak ni main mercun pop-pop dengan bunga api je.

Anak buah gua tak tahu wujudnya meriam buluh? ceh hidup kat mana budak ni?
Share:

14 comments:

y@n@ M!B berkata...

mcm menggalakkn lg org men mercun..ceh..

tkg buat mercun bajet skrg..xletak bhn bakar yg power..tu bunyi pun ayu ayu manja je...huhuhu~

Mr feckry berkata...

yana:gua bukan galak kkan

HLiza berkata...

Depa anak mat saleh lah Pak Dik..

HonEyBuNNy berkata...

jangan main mercun..ila xpernah main mercun...ehhehe

Mr feckry berkata...

hliza:ika tau

Mr feckry berkata...

honey:ha? tak pernah

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

aku dulu buat meriam pakai paip besi ..pasang kat surau ..orang tua start sembahyang apa lagi kabbommm

BeJeRd In-Da HoUsE berkata...

meriam punyer pasal la aku kene kejor ngn nazir mesjid..hahaha..

mecun thunderclap paling populer..nyiiuuutt...dueerr!!

aahhh..rindunye zmn kanak2

ayut berkata...

aku survey kat anak murid aku..ko tahu mercun yang power dorang jual sebungkus rm30, gila tak gila tu..betul2 membazir. Aku rasa..mneyesall plak tak simpan mercun yang dulu2, bleh simpan kat muzium..20 tahun lagi jual bleh cecah harga riban2.

enyheartsdiamond berkata...

tak payah lah main mercun.. annoying!

Mr feckry berkata...

brutal:lu memang brutal

Mr feckry berkata...

bejerd:tak salah kalau join bebduak jap

Mr feckry berkata...

ayut:mercun klcc brnilai 500 tau

Mr feckry berkata...

eny:lu tak tau syoknye main mercun