Langkau ke kandungan utama

Pop-pop


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

Gua rasa macam geli je bulu ketiak gua dengar bunyi mercun zaman sekarang. Dulu kat kampung gua, telinga gua ni selalu dengar alunan dentuman meriam buluh. Macam bunyi meriam betul. Sekali meletup, satu kampung boleh gegar..

Sekarang ni, gua asek dengar bebudak main mercun pop-pop je. Kalau yang terer sikit mercun papan.

Nasib ada yang main mercun papan, kalau tak lagi bertambah sayu gua tengok bebudak ni main mercun pop-pop dengan bunga api je.

Anak buah gua tak tahu wujudnya meriam buluh? ceh hidup kat mana budak ni?

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
mcm menggalakkn lg org men mercun..ceh..

tkg buat mercun bajet skrg..xletak bhn bakar yg power..tu bunyi pun ayu ayu manja je...huhuhu~
Mr feckry berkata…
yana:gua bukan galak kkan
HLiza berkata…
Depa anak mat saleh lah Pak Dik..
HonEyBuNNy berkata…
jangan main mercun..ila xpernah main mercun...ehhehe
Mr feckry berkata…
hliza:ika tau
Mr feckry berkata…
honey:ha? tak pernah
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
aku dulu buat meriam pakai paip besi ..pasang kat surau ..orang tua start sembahyang apa lagi kabbommm
BeJeRd In-Da HoUsE berkata…
meriam punyer pasal la aku kene kejor ngn nazir mesjid..hahaha..

mecun thunderclap paling populer..nyiiuuutt...dueerr!!

aahhh..rindunye zmn kanak2
ayut berkata…
aku survey kat anak murid aku..ko tahu mercun yang power dorang jual sebungkus rm30, gila tak gila tu..betul2 membazir. Aku rasa..mneyesall plak tak simpan mercun yang dulu2, bleh simpan kat muzium..20 tahun lagi jual bleh cecah harga riban2.
enyheartsdiamond berkata…
tak payah lah main mercun.. annoying!
Mr feckry berkata…
brutal:lu memang brutal
Mr feckry berkata…
bejerd:tak salah kalau join bebduak jap
Mr feckry berkata…
ayut:mercun klcc brnilai 500 tau
Mr feckry berkata…
eny:lu tak tau syoknye main mercun

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…