Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 19 Ogos 2010

Seliparku seliparmu jua


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

Gua ada selipar crocs. Warna putih. Gua suka warna putih. Nampak suci. Tapi kalau kotor, wajahnya dah macam penyu bertelur.

Lepas terawih, gua turun tangga tanda gerak geri nak belah dari masjid. Dalam hati zikir banyak-banyak, nak kasi tambah pahala. Gua turun ikut tangga yang gua naik tadi. Maknanya gua letak selipar crocs gua kat situ la.

Gua cari, tak ada. Gua scan lagi, tak ada. Gua miss call, tak ada signal.

"Ai, mana pula crocs gua ni?" Dalam hati dah tak zikir dah.

Kedengaran bebudak bising-bising. Gua tenung diorang. Nampak macam main galah panjang. Macam gua masa berhingus dulu. Tetiba hati gua tergerak nak usha lagi.

Hawau, selipar gua jadi marker line dorang untuk main galah panjang !
Share:

11 comments:

ayut berkata...

nasib kau teringat nak pergi tengok kat diorang kan, kalau tak..sahih..hilanglah selipar kau tu.

y@n@ M!B berkata...

hahaha berapa umur bdk² tu?? oke lg buat line glh pjg dpd org buat harta trus..ngee~

Mr feckry berkata...

ayut:hilang kebas yang lain

Mr feckry berkata...

yana:bebdudak tak sejahat tu kot

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

ko maksak sup je selepar tu..pas tu bagi bebudak tu makan

annfrendly berkata...

hahahahahaaa..
sasuke hati bebudak tu aje rembat crocs buat penanda.. nakal..

Syida Shukor berkata...

hahah teringat masa kecil kecil dulu ! salu main gak ahha

Mr feckry berkata...

brutal:tu kejam benau

Mr feckry berkata...

ann:lu tyak tau ape pas tu gua buat

Mr feckry berkata...

syida:ade tak ghembat selipa orang

cindir-rela berkata...

rajin ea pegi semayang terawikh! bagus betul! hehe