Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 17 Ogos 2010

Puting beliung


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan

Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

S
emalam masa gua pergi baazar ramadhan, gua usha langit memang mengancam gile. Gelap, pastu awan die berat dan sarat. Hati gua mula risau. Jangan la awan yang beratr tu berpusing.

Gua cakap kat member gua," amid cepat mid kita naik motor, sebelum awan tu berpusing baik kita belah."

Sebelah gua ada seorang mamat yang tengah setting motor die tanda nak gerak balik. Gua memang tak kenal pun mamat tu. Tak sangka pula dia pasang telinga time gua ngan amid cakap pasal langit. Gua tengok pas gua cakap cam tu, mamat bergegas giler pakai helmet.

Tengah gua setting kuih nak letak kat motor, mamat tu berlari sambil memcut motor sambil cakap," ui cepat ui! Langit dah gelap."

Kalau lu orang ada kat tempat kejadian memang luorang gelak. Gua cakap main-main je. Tak sangka dia ingat betul-betul.
Share:

6 comments:

Mak Su berkata...

tentu dia saspen, sbb recently kejadian ribut kat jasin tu, maksu pun saspen, semalam langit gelap

ardinihumaira berkata...

naik moto hati2 tau...!

::cdot the dot:: berkata...

lu mmg kan..saje jek penaya org..

Mr feckry berkata...

Maksu:memang nampak muke die suspen

Mr feckry berkata...

ardhini:gua will

Mr feckry berkata...

cdot:lu arrr..haha